hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sokak ortasında yabancı uyruklu şahsı darp etmişlerdi! Başsavcılıktan açıklama geldi

    Sokak ortasında yabancı uyruklu şahsı darp etmişlerdi Başsavcılıktan açıklama geldi
    expand

    Küçükçekmece'de bir ay önce iki şüpheli gündüz vakti yabancı uyruklu bir kişiyi sokak ortasında darp etti. Adli kontrolle serbest bırakılan şüpheliler için Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle:

    23.09.2024 tarihinde Sosyal Medya Platformlarında “Küçükçekmece’de sokak ortasında gasp girişiminde, şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest” içerikli yanıltıcı haberler nedeniyle basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

    26.08.2024 günü saat 16:30’da Küçükçekmece ilçesi Mehmet Akif Mahallesi 1. Akarsu Sokak üzerinde meydana gelen olayda, 2 şüphelinin 1 şahsı darp etmesi olayıyla ilgili kolluk görevlileri tarafından yapılan araştırmada, mağdur kişinin açık kimlik bilgileri henüz tespit edilememiş olup, şahsın yabancı uyruklu olduğu değerlendirilmiştir. Mağdurun emniyet güçlerine veya adli makamlara herhangi bir müracaatının bulunmamasına rağmen görüntüler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soruşturma kapsamında olayın aydınlatılması adına kolluk görevlileri tarafından mağdurun açık kimlik ve adres bilgilerinin tespiti için çalışmalar devam etmektedir. Olayla ilgili şüpheliler B.K. ve Y.D. gözaltına alınmış olup, mevcut delil durumuna göre Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol kararı verilmiştir. Her ne kadar sosyal medya platformlarında olayda gasp (yağma) suçunun işlendiği ileri sürülmüş ise de, olaya ilişkin görüntüler dikkatli incelendiğinde, 2 şüpheli ile mağdur arasındaki tartışmanın kavgaya dönüştüğü, kavga esnasında 2 şüphelinin mağduru darp ettikleri görülmüştür.

    Sosyal medya platformlarında yer alan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

    Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla tüm işlemler etkin biçimde yapılmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow