Sokağa çıkma yasağı olan yerlerde YGS başvuru süresi uzatıldı

ÖSYM Yönetim Kurulu, sokağa çıkma yasağı uygulanan Diyarbakır-Sur, Mardin-Dargeçit, Mardin-Nusaybin, Şırnak-Cizre, Şırnak-İdil, Şırnak-Silopi ilçelerinde görevli kamu görevlileri ile buralarda ikamet eden diğer adaylar için Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuru süresini 10 Şubat 2016'ya kadar uzattı.
ÖSYM Yönetim Kurulu, sokağa çıkma yasağı uygulanan Diyarbakır-Sur, Mardin-Dargeçit, Mardin- Nusaybin, Şırnak-Cizre, Şırnak-İdil, Şırnak-Silopi ilçelerinde görevli kamu görevlileri ile buralarda ikamet eden diğer adaylar için Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuru süresini 10 Şubat 2016'ya kadar uzattı.
Silopili öğrenciler yasak nedeniyle YGS'ye başvuru yapamadı
ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, 6 Ocak 2016 tarihinde başlayan 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemlerinin 21 Ocak 2016 tarihinde tamamlandığı hatırlatıldı.
2016-ÖSYS’ye 2 milyon 255 bin 386 adayın başvurduğu bildirilen duyuruda, sınavsız geçiş hakkı için 2016-YGS’ye başvuran aday sayısının ise 77 bin 814 olduğu belirtildi.
ÖSYM'den YGS sonuçlarının açıklanmasında sürpriz sinyali
Duyuruda, ÖSYM Yönetim Kurulu'nun 2016 yılı içinde uygulanacak olan ÖSYS başvurularında sokağa çıkma yasağı uygulanan Diyarbakır-Sur, Mardin-Dargeçit, Mardin-Nusaybin, Şırnak-Cizre, Şırnak-İdil, Şırnak-Silopi ilçelerinde görevli olan kamu görevlileri ile bu yerleşim yerlerinde ikamet eden diğer adayların başvurularına ilişkin aldığı karar şöyle açıklandı:
"Buralarda görev yapan asker, polis ve diğer kamu görevlileri, genel amaçlı dilekçesi ve 6-20 Ocak 2016 tarihleri arasında görevli olduğunu gösterir üst amir onaylı resmi yazısı ile en geç 10 Şubat 2016 tarihine kadar bu illerdeki sınav koordinatörlüklerine veya ilçelerde bulunan başvuru merkezlerine giderek sınav başvurularını tamamlayabilecektir. Başvuru esnasında kullanılan tüm belgeler, il sınav koordinatörü veya başvuru merkezi yetkilisi tarafından ÖSYM Başkanlığına gönderilecektir.
Üniversite adayları dikkat! Bu bölümlerin puan türü değişti
MEB e-Okul sistemine kayıtlı bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarının son sınıf öğrencileri ile ÖSYS başvurularının başladığı 06 Ocak 2016 tarihi itibarıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemine göre bu ilçelerde ikamet etmekte olan diğer adaylar, ilgili illerdeki sınav koordinatörlüklerine veya ilgili ilçelerdeki başvuru merkezlerine başvurmaları ve sınav ücretlerini ödemeleri kaydıyla başvurularını en geç 10 Şubat 2016 tarihine kadar gerçekleştirebilecektir.
YÖK'ten sınavsız geçiş yerine ''ek puan'' önerisi
Başvuru ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak adaylar için 11 Şubat 2016 tarihi mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan 'Ödemeler' alanından kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapacak adaylar için de aynı tarihte saat 23.59'da sonlanacaktır."
ÖSYM'nin duyurusunda, 13 Mart 2016 tarihinde yapılacak YGS için adaylara sınava giriş belgesi gönderilmeyeceği, adayların sınav yeri bilgilerini sınav binalarına atamaları tamamlandıktan sonra ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekleri hatırlatıldı. Adayların sınava gelirken sınava giriş belgesinden başka kılavuzda belirtilen fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmalarının önem taşıdığı kaydedildi.
SON DAKİKA
-
01. 19
İş yerlerinde hangi davranışlar "mobbing" sayılıyor?
-
00. 53
Maradona’nın ölüm döşeğindeki fotoğrafını gösterdi, mahkeme buz kesti: "Cinayet olmadığını söyleyenler yalan söylüyordur"
-
00. 38
12 MART MESAJLARI: İstiklal Marşı'nın Kabulü Resimli, Anlamlı, Şiirli, Duygusal İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve "Allah Bir Daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın" Mesajları!
-
00. 35
Niğde'de şoke eden olay... Orta Çağ'a ait mumyayı satmaya çalıştılar!
-
00. 29
Vatikan'dan Papa'nın sağlık durumuna ilişkin son dakika açıklaması
-
00. 09
Trump Afrika'ya desteği kesti... Yılda ek 107 bin ölüm getirebilir!
EN ÇOK OKUNANLAR
Arabası bozulunca durdu, yol kenarında gördüğüyle şoke oldu! Olay yeri inceleme harekete geçti
İstanbul’da güzel havayı fırsat bilenler sahile akın etti
Dikkat! Uzmanlar uyardı: Sakın dışarı çıkmayın! İstanbul'da göz gözü görmeyecek
Heyelanda evi metrelerce sürüklendi! 'Çatlak dahi yok'
2 aylık evlilik korkunç sonla bitti! Eşini vahşice katletti: Tarifsiz acı...