hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA: Erdoğan-Akşener görüşmesinin şifreleri! Dicle Canova aktardı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kabul edecek. Buluşmanın saat 17'de başlaması bekleniyor. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova görüşmenin perde arkasını anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA TEMSİLCİSİ DİCLE CANOVA ŞU İFADELERLE AKTARDI;

    İYİ Parti Genel Merkezi'nde nabız tuttum, kaynaklar açıktan "Devlette, siyasette önemli görevlerde bulunmuş olanların bu tür görüşmeleri yapması doğaldır. Devlet aklının gereği budur." diyor. Ama anladığım kadarıyla bu görüşmeden Genel Merkez'in haberi yoktu.

    Öncesinde Meral Akşener'in bilgi vermediği, Genel Merkez'deki parti kurmaylarının medyadan öğrendiklerini söyleyebilirim. Üstelik randevunun grup toplantısının olduğu gün gerçekleşmesi Akşener'in bu davete Genel Merkez'le iletişim kurmadan icabet etmesi dikkat çekici noktalar olarak parti kulislerinde dile getiriliyor. Bir de şu soruluyor Meral Akşener ile 7 yıldır niye bu görüşme yapılmadı da şimdi yapılıyor? Buradan bir şey çıkar yaklaşımı var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE MERAL AKŞENER GÖRÜŞMESİNE DAİR PAYLAŞILAN FOTOĞRAF;

    SON DAKİKA: Erdoğan-Akşener görüşmesinin şifreleri Dicle Canova aktardı

    İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan dikkat çekici bir mesaj paylaştı X hesabından; "Koşu bittikten sonra koşan atlar vardır ya onlara madalya vermiyorlar" dedi. Sezai Karakoç'un 'Şahdamar' şiirinden bir alıntı. Bu şiirdeki dize; Biz yangında koşuyu kaybeden atlarız, biz kirli ve temiz çamaşırları aynı zaman, aynı minval üzerine katlarız, biz koşu bittikten sonra da koşan atlarız" şeklinde. Türkkan Akşener'e senin için yarış bitti. Bu adımın artı değil eksi yazar mesajını vermiş oldu.

    Meral Akşener'in yakın çevresi ile de konuştum bir istişare toplantısı olacağı söyleniyor. Yerel seçim sonuçlarının değerlendirileceği ve en önemlisi yeni anayasa ile ilgili görüşlerini olacağı yönünde bir beklenti var. Ve öğrendim ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener Kurultay'da aday olmayacağı yönündeki kararını açıkladıktan sonra onu aramış. Akşener'in yakın çevresinden edindiğim bilgiye göre 27 Nisan'daki İYİ Parti kongresinden hemen önce telefonda konuştular. Hatırlanacağı üzere o dönem MHP Lideri Devlet Bahçeli de siyasi partilerin siyasi istikrarı önce kendi içlerinde sağlaması gerektiği mesajını verip Akşener'in ayrılma kararından vazgeçerek partinin başında olması çağrısını yapmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'ın da o dönem Akşener'i araması dikkat çekici ve önemli bir detay. Bugünkü görüşmenin temellerinin de o telefon konuşmasında atılmış olabileceği yüz yüze de bir araya gelmek için sözleşmiş olabilecekleri belirtiliyor. Akşener'e yakın isimler Meral Akşener eski Meclis Başkanvekili, eski Bakan ve Genel Başkanlık yapmış, Cumhuriyet tarihinde öne çıkan güçlü kadın siyasi figürlerden biri. İYİ Parti'nin kurucu lideri diyorlar. Ve Meral Akşener ismi, tüm bu özellikleri nedeni ile de İYİ Parti'den büyük tespitinde bulunanlar da var. Ayrıca Erdoğan ile çok eski tanışıklıkları olduğunun da altı çiziliyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanı'nın Akşener'e Türkiye'nin önündeki bazı spesifik konulardaki görüşlerini sorabileceği belirtiliyor. Bunların başına da anayasa konuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MECLİSTEKİ ARİTMETİK ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ OLACAK

    Deva-Gelecek Partisi, SP, Yeniden Refah, Demokrat Parti vb bağımsız milletvekilleri bir de partisinden rahatsız milletvekilleri var. Böylesi bir tabloda yeni anayasa süreci başta olmak üzere birçok önemli konu nasıl ele alınacak? 2028'e doğru siyaset nasıl şekillenecek? Tüm bunlarla ilgili görüş alışverişi olabileceği beklentisi var. Siyasette normalleşme adımları çerçevesinde Özgür Özel-Erdoğan temasından sonra Müsavat Dervişoğlu "Bu iktidarı ve muhalefeti tekleştirme adımı" diyerek eleştiride bulunmuştu. Siyasetin iki partili bir zemine çekilmeye çalışıldığı okuması var İYİ Parti'de. O yüzden tepkililer. Buna karşılık olarak da Akşener ile Erdoğan'ın ne konuşacağı, bu görüşmeden nasıl bir sonuç çıkacağı merak konusu.

    PEKİ AKŞENER YENİDEN SİYASETE DÖNER Mİ?

    Aldığımı yanıt şu oldu: Meral Akşener İYİ Parti'de Genel Başkanlık görevini bıraktı. Siyaseti bırakmadı. Tecrübelerini elbette aktaracaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow