hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siyasiler Kral Abdullah'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı

    Siyasiler Kral Abdullahın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı
    expand

    11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Abdullah Gül'ün internet sitesinde yer alan mesajında, Kral Abdullah'ın vefatını derin teessürle öğrendiğini ifade ederek, bir hafta önce Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman bin Abdülaziz el-Suud'la telefonda görüştüğünü, bir süredir hastanede tedavi gören Kral Abdullah bin Abdülaziz'in sağlık durumu hakkında bilgi aldığını ve "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini aktardı.

    Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Karşılıklı ziyaretlerimiz ile ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırdık ve stratejik seviyeye getirdik. Gayet samimi şekilde geçen görüşmelerimizde İslam dünyasının meselelerini, bölgesel konuları ve ikili ilişkilerimizi teferruatlı şekilde ele aldık. Birbirimizi en üst düzeyli devlet nişanı ile onore ettik. Türkiye'ye ve Türk halkına her zaman büyük bir sevgi ve muhabbet besledi. İstisnai uygulamalar yaparak pek çok ülkeyle yapmadıkları siyasi, ekonomik ve çeşitli diğer alanlardaki anlaşmaları ülkemizle imzaladılar. Ülkemize olan hayranlığını ve sevgisini yakından bildiğim Kral Abdullah'a bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun."

    Kılıçdaroğlu'ndan, Kral Abdullah için taziye mektubu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan eski Kralı Abdullah Bin Abdülaziz-el Suud'un ölümünün ardından, Suudi Kralı Salman Bin Abdülaziz-el Suud'a yazdığı taziye mektubu, Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne teslim edildi. Kılıçdaroğlu taziye mektubunda şu ifadelere yer verdi: ''Ekselansları, Suudluların refahı için hayatını vakfetmiş değerli ağabeyiniz, Kral Abdullah bin Abdülaziz el-Suud'un vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Kral Abdullah'a Allah'tan rahmet, size, Suud Hanedanlığı'na ve tüm Suudi Arabistan halkına başsağlığı ve sabırlar diliyor, acınızı yürekten paylaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi adına, bu acı gününde Suudi Arabistan'ın yanında yer aldığımızı bilmenizi isteriz.''

    Suudi Arabistan Kralı için Türkiye'de bir günlük yas

    Kandil'e giden HDP heyetinden açıklama

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow