Sivas'ta orman yangını

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde çıkan orman yangını kısa sürede söndürüldü.
Edinilen bilgiye göre yangın, Yıldızeli ilçesinin Halkaçayır köyü yakınlarında çıktı.
Kısa sürede büyüyen orman yangınını gören vatandaşlar durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangına gelen Sivas Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekipleri ve köy sakinleri müdahale etti.
İstanbul'da 10 ilçeye sel uyarısı
Engebeli araziye girmekte zorlanan itfaiye ekipleri için iş makineleri ile yol açıldı. Uzun süren söndürme işlemleri vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. Yangında yaklaşık 15 hektar alan kül oldu. Yangın anı vatandaşların cep telefonu kamerasına yansırken, yangının üzerlerine doğru geldiğini fark eden vatandaşların kaçmaları dikkat çekti.
Köy sakinlerinden Hüdayi Yaşöz, yangının rüzgarın etkisiyle çoğaldığını ifade ederek, " Bir kısmımız etkilendi zaten geri çekildik. Yangın İtfaiye gelene kadar ana yola vardı.İtfaiye gelene kadar söndü. Neden başladığı belli değil Aşırı sıcak var zaten bir cam kırığı olabilir. Yaklaşık 15 hektar alan yandı" dedi.
Ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Özel Sağlık Sigortası Hayal Kırıklığına Dönüştü: Genç Adam Ölümle Burun Buruna
HABER... Her satırı kan dondurdu! Şişli'deki vahşetin detayları ortaya çıktı: Cinayetin nedeni belli oldu
Erdoğan'ın CHP'ye uyarısı ve net mesajı! Abdulkadir Selvi yazdı
Hayatı boyunca dedesi olarak bildi! Ölüm döşeğinde gerçeği itiraf etti
Togg'dan sıfır faizli destek! Tarih uzatıldı