hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas - İstanbul yüksek hızlı tren durakları! İstanbul - Sivas YHT seferleri seferleri ne zaman başlıyor?

    Sivas - İstanbul yüksek hızlı tren durakları İstanbul - Sivas YHT seferleri seferleri ne zaman başlıyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Ankara ile Sivas arasını 2 saate düşüren Sivas - İstanbul YHT durakları ve açılış tarihi gündemde yer alıyor. Aktarmasız olarak hizmet verecek olan hızlı tren için tüm hazırlıklar tamamlandı. Ulaşımda büyük kolaylık sağlayan aktarmasız seferler ile yolculuk süresi minimuma iniyor. Peki, İstanbul-Sivas yüksek YHT seferleri başladı mı, ne zaman başlıyor? İşte Sivas - İstanbul YHT durakları.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sivas - İstanbul yüksek hızlı tren seferlerinin tarihleri ve saatleri o güzergahtan seyahat edecekler tarafından sorgulanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında başlayacak olan aktarmasız YHT seferlerine ilişkin merak edilen detayları açıkladı. İstanbul'dan Sivas'a seyahat etmek isteyen yolcular karayolunu tercih ettiklerinde 879 kilometrelik yolu, 9 saat 47 dakikada aşarak Sivas'a ulaşabiliyor. Bu güzergah, otobüsle 13 saat 50 dakika, uçakla ise 2 saat 35 dakika sürüyor. Ulaştırma Bakanı tarafından yapılan açıklama kapsamında, Sivas-İstanbul seferinin 7 saat 18 dakika süreceği belirtti. 

    İSTANBUL - SİVAS YHT SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

    Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız bir şekilde gerçekleştirilecek olan YHT ekspres seferleri, 4 Mayıs 2024 tarihinden itibaren başlıyor. Bakan Uraloğlu'nun açıklamasına göre; "Sivas’tan 4 Mayıs saat 13.00’te hareket edecek Yüksek Hızlı Trenimiz ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul’a devam edecek. 483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılarak işletilecek ekspres trenlerimiz İstanbul’dan da 08.40’ta hareket edecek, Sivas’ a 15.58’ de varacak, Sivas’ tan 13.00’ da hareket edecek ve İstanbul’ a 20.08’ de ulaşacaktır" dedi.

    SİVAS - İSTANBUL YHT DURAKLARI

    Ekspres Yüksek Hızlı Trenler, Sivas - İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik' te duracak.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow