Site havuzunda haşema krizi
Mersin'in Erdemli ilçesinde havuza haşema ile girmesine izin verilmeyen Şelale Akdoğan adlı kadın site yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.
Gaziantepli Şelale Akdoğan, 3 çocuğuyla birlikte gittiği Mersin'in Erdemli ilçesindeki yazlıklarının havuzuna haşema ile giremedi. Kendisine haşema ile havuza giremeyeceğinin söylenmesi üzerine memleketine dönmek zorunda kalan Akdoğan, yaşadığı mağduriyet gerekçesiyle Gaziantep Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Abdülkadir Akdoğan'ın eşi Şelale Akdoğan, 3 çocuğuyla birlikte Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan Altın Kum Sahil Sitesi'ndeki yazlıklarına gitti.
Havuza haşema ile girmek isteyen Akdoğan, burada site yönetiminin engeliyle karşılaştı. Akdoğan, bunun üzerine eşine haber verdi. Site yönetimiyle irtibata geçen eşine de site sakinlerinin haşema ile havuza girilmesini istemedikleri için böyle karar alındığı cevabı verildi.
Karşılaştığı muameleden rahatsız olan Akdoğan, ertesi gün çocuklarını da alarak memleketi Gaziantep'e dönmek zorunda kaldı. Aile, yaşadıkları mağduriyetten dolayı Mazlum Der'e başvurdu. Mazlum Der'in de desteğini alan Akdoğan, Mersin Erdemli Cumhuriyet Savcılığına gönderilmek üzere, suç duyurularını Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına iletti.
Suç duyurusunda bulunmadan önce Gaziantep Adalet Sarayı'nın önünde basın açıklaması yapan Şelale Akdoğan, karşılaştığı yasağı anlatarak, "Havuza giremeyince hepimiz toplandık. Ben çok üzüldüm ve ağladım. Büyük kızım ağlamamamı söyledi. Canım sıkıldı, ben de eve geldim. Bu güne kadar böyle bir durumla hiç karşılaşmadım. Her sene tatile gideriz, bugüne kadar böyle bir şey hiç olmadı, ilk defa oluyor" dedi.
Güvenlik görevlisinin kendisine 'haşemalıları almıyoruz, giremezsin' dediğini belirten Akdoğan, sitede kendilerine uzaylı diye isim takıldığını da iddia ederek, "Biz uzaylı mıyız? Haşema giymemiz hata mı? Onu soruyorum?" ifadelerini kullandı.
MazlumDer Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik de site yönetiminin keyfi kararından dolayı Şelale Akdoğan'ın mağdur olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
"2011 yılında böylesi skandal bir olayla karşılaşmak utanç vericidir. Normalleşme sürecinde, işgüzarlar eliyle keyfi yasakların devam ettirilmesi kabul edilmez. İnsanın en temel haklarına müdahale hakkını kendinde bulanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Türkiye normalleşme sürecine girmişken haşemadan bile rahatsız olanlar var. Bu ne vicdana sığar ne de insan haklarına. Sosyal hakkını kullanmak isteyen bir hanıma müdahale edilmesi kabul edilemez bir davranıştır. Bu davranışın karşılığı suçtur ve savcılar gerekeni yapmalıdır."
Akdoğan'ın eşi Abdulkadir Akdoğan ise eşinin havuza alınmayarak mağdur edildiğini kaydetti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Korkunç olay! Taksici yol kenarında boğazı kesilmiş halde bulundu
Kirlilik ve Su Kaybı Ürkütüyor!
Son Dakika! Bolu'daki 'Grand Kartal' Otel Yangınında Can Kaybı 66'ya Yükseldi: Bakanlardan Son Açıklamalar
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin? Kartalkaya nerede? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler!
Son Dakika! İYİ Parti'den İstifa Eden Kürşad Zorlu, AK Parti'ye Katıldı: Rozetini Erdoğan Taktı