hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinan Ateş davası başladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı dava, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'de başladı. Sanık Eray Özyağcı, polise ve savcılığa verdiği ifadeyi değiştirerek, kendisini Doğukan Çep’in azmettirdiğini söyledi. Çep, mahkeme başkanının, "Sen mi azmettirdin?" sorusuna, "Ben azmettirdim" yanıtını verdi. İlk duruşma gününde neler yaşandı? Haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşma için çok sıkı güvenlik önlemlerinin olması dikkat çekti.

    Ayşe Ateş’in ise duruşma öncesinde 6 polis korumasıyla çelik yelek giyerek mahkemeye geldiği görüldü. Davaya Sinan Ateş'in ailesi ve avukatlarının yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcisi de katıldı.

    Sinan Ateş davası başladı

    CHP'li Özel ve İYİ Partili Dervişoğlunun yanı sıra CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer, Memleket Partisi Genel Başkanları, çok sayıda siyasetçi, ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan da duruşmayı izleyenler arasındaydı.

    Sinan Ateş davası başladı

    Davanın ilk duruşmasında azmettirici sıfatıyla yargılanan Doğukan Çep’in ifadeleri dikkat çekti. Sinan Ateş’in yargılandığı bir dosya hakkında kendisine yardımcı olacağını ancak olmadığını savunan ve bu yüzden de aralarında husumet oluştuğunu iddia eden Çep, “Ben azmettirdim. Ayaklarından vurun dedim. Nasıl öldü bilmiyorum” dedi. Ateş’in, tetikçi Eray Özyağcı değil, olay anında Ateş’in yanında bulunan ve omuzundan yaralanan Selman Bozkurt tarafından çıkan mermiyle öldürüldüğünü savunan Çep, “Otopsi raporu bir daha yapılsın” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan Ateş davası başladı

    Ateş cinayetinin tetikçisi olan Eray Özyağcı ise önceki ifadelerinde Doğukan Çep’i korumak için tamamen yalan ifade verdiğini söyledi. Doğukan Çep'in kendisine Sinan Ateş ile arasında borç kaynaklı problem olduğunu söylediğini, Çep’in kendisini Ateş’i ayaklarından vurması için Ankara’ya gönderdiğini ifade etti. "Ben sadece Sinan Ateş’in sağlı sollu ayaklarına ateş ettim. Ben öldürmedim." iddiasında bulundu. Tahliye talebim yoktur dedi. Bu arada MHP avukatları aracılığıyla davaya müdahil olmak istedi. Fakat mahkeme heyeti, suçtan doğrudan zarar görme vasfı olmaması sebebiyle MHP’nin duruşmaya katılma talebini oy birliğiyle reddetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow