hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit cenazeleri toprağa veriliyor

    Şehit cenazeleri toprağa veriliyor
    expand

    Kuzey Irak'taki kara harekatında şehit olan askerler, bugün düzenlenen törenlerle toprağa veriliyor.

    Ankara:
    25 Şubat'ta şehit olan Jandarma Astsubay Hüseyin Doğan, Ankara'da toprağa verildi.
     
    Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, camiye gelişlerinde Doğan'ın yakınlarına başsağlığı diledi.
     
    Orgeneral Büyükanıt ve Baykal, camiye gelişleri sırasında vatandaşlarca alkışlandı.
     
    Cami avlusunda protokol için ayrılan bölümde bir süre sohbet eden Orgeneral Büyükanıt ile Baykal'a daha sonra Cumhurbaşkanı Gül de katıldı.
     
    Protokol bölümünde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ile Orgeneral Koşaner de emekli komutanlarla bir süre sohbet etti.
     
    Milli Savunma Bakanı Gönül'ün de protokol bölümüne gelişinde, YÖK Başkanı Özcan'la bir süre konuştuğu görüldü.
     
    Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt da cenaze namazının ardından askeri tören öncesinde bir süre sohbet etti.
     
    İkindi namazının ardından şehit Astsubay Doğan için kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Gül ile protokoldekiler katıldı. Namazın ardından Ankara Müftüsü şehitlik mertebesi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.
     
    Daha sonra askerlerin omzunda top arabasına götürülen Doğan'ın cenazesi, bir süre top arabası ile taşındı. Törenin ardından Doğan'ın cenazesi, Cebesi Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.
     
    Cenaze dolayısıyla Kocatepe Camii etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı. Törende görev alan askeri birlik, cenazenin ayrılmasından sonra "Vatan sana canım feda" ve "Ne mutlu Türküm diyene" sloganı attı.
     
    Törene şehit astsubayın yakınları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve komutanların eşleri, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Ankara Valisi Kemal Önal, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, siyasi parti temsilcileri, Ankara garnizonunda görevli general, subay ve astsubaylar ile vatandaşlar katıldı.



    Mersin:
    Şehit Piyade Komando Er İbrahim Okur'un (21) cenazesi, Mersin'in Silifke ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
     
    Merkez Alaaddin Camii'ndeki törende Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve diğer yetkililer, şehit babası Hasan Okur'a başsağlığı diledi.
     
    Bu sırada vatandaşlar, "Bir İbrahim değil, bin İbrahim bu vatana feda olsun" sloganları attı.
     
    Cenaze törenine TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül de katıldı.
     
    Törenin ardından, alkışlar eşliğinde, sloganlarla kortej eşliğinde Silifke Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürülen Okur'un cenazesi, toprağa verildi.
     
    Çankırı:
    Şehit Jandarma Komando Onbaşı Mustafa Yusuf'un (21) cenazesi, Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.
     
    Şehit Mustafa Yusuf için Çankırı il merkezinde tören düzenlendi. Anıt Alanı'ndaki törene katılan çok sayıda vatandaş, attıkları sloganlarla terör örgütü PKK'yı protesto etti.
     
    Kahramanmaraş:
    Piyade uzman onbaşı Fatih Gök'ün cenazesi memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.
     
    Fatih Gök'ün naaşının Ulu Camii'ye getirilişi sırasında baba Durdu Mehmet, anne Remziye ve kardeşi Salman Gök ile yakınlarının ayakta zorlukla durdukları gözlendi.
     
    Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit piyade uzman onbaşı Fatih Gök'ün tabutu askerlerin omuzlarında Kıbrıs meydanına kadar taşındı.
     
    Bu arada, cenaze namazına katılan vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.
     
    Şehit Gök'ün cenazesi daha sonra Şeyh Adil mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.
     
    Ordu:
    Şehit Piyade Komando Onbaşı Ahmet Bayazıt için, Ordu'da tören düzenlendi.
     
    Şehit onbaşı Ahmet Bayazıt'ın (21) cenazesi, gece getirildiği Ordu Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra törenin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.
     
    Cenaze namazının ardından şehit onbaşının cenazesi, toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı Merkez Gökemer köyüne götürüldü. Cenaze, buradaki aile kabristanlığına defnedilecek.
     
    Tokat:
    Şehit Piyade Komando Onbaşı Serdal Çeçen'in cenazesi, Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.
     
    Şehit Serdal Çeçen'in cenazesi, Turhal Kazova Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra Kazımkarabekir mahallesi Avsan sokaktaki baba evine getirildi.
     
    Cenaze gelmeden önce şehidin evine gelen Turhal Garnizon Komutanı Tamer Tengiz, baba Ali Çeçen'e olayın nasıl gerçekleştiğini anlatarak başsağlığı dileğinde bulundu. Baba Çeçen ise Tengiz'e, "Vatan sağolsun" karşılığını verdi.
     
    Bu sırada, şehidin 72 yaşındaki dedesi Ömer Mavuşgöz, gözyaşlarıyla Tengiz'e sarılarak, "Vatana canım feda. 5 oğlum var hepsi vatana feda olsun" dedi.
     
    Cenaze töreninde vatandaşlar sık sık sloganlar atarak teröre lanet yağdırdı. Törenin ardından kortej eşliğinde Kale Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürülen Çeçen'in cenazesi burada toprağa verildi.
     
    Çorum:
    Şehit Piyade Komando Onbaşı Dursun Demirkol'un (22) cenazesi Çorum'un Mecitözü ilçesinde toprağa verildi.
     
    Demirkol'un cenazesi, Siirt'den uçakla Ankara'ya, ardından ambulansla Mecitözü'ne getirildi. Şehit Demirkol için Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.
     
    Askerlerin omuzlarında ambulansa konularak Çitli köyüne götürülen şehit Demirkol'un Türk bayrağına sarılı naaşı, aile kabristanında toprağa verildi.
     
    Şehit Demirkol'un, 5 kardeşin ortancası olduğu ve terhisine bir ay kaldığı bildirildi. Törene katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhinde slogan attı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow