hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehidin vasiyeti için CHP'den yeni öneri

    Şehidin vasiyeti için CHPden yeni öneri
    expand

    CHP yönetimi, ‘Zeytin Dalı’ harekâtında şehit olan Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın, tazminatından Telafer’de çocuklar için anaokulu veya kültür merkezi yapılması vasiyetini milletvekillerinin yerine getirmesi için Meclis Başkanlığı’na başvurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP grup başkanvekillerinin dilekçesinde, şehidin, ailesine verilecek tazminatla Irak’ın Telafer kentindeki Türkmen çocuklar için anakolu, kreş veya kültür merkezi yapılmasını vasiyet ettiği hatırlatılarak şöyle denildi: “Şehidimizin vasiyetinin yerine getirilebilmesi, anaokulu, kreş ve kültür merkezinin, şehit olması nedeniyle ailesine tahsis edilecek tazminattan karşılanmasıyla mümkün olacaktır. Şehidimizin ailesine verilecek tazminatın, vasiyetine uygun biçimde Telafer’de kreş, anakolu ve kültür merkezi inşa edilmesi amacıyla TİKA’ya aktarılması sağlanmalıdır.

    Eşdeğer tutarın, milletvekillerinin maaşlarından kesilerek şehidimizin ailesine iletilmesi için daha önce de benzer örneklerde öncülük eden TBMM Başkanlığı girişimlerde bulunmalıdır.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow