Seçim vaadiydi, firma iflas etti, bedeli işçiler ödüyor
İzmir'de 2011 seçimleri öncesinde AK Parti'nin "35 İzmir 35 Proje" kapsamında başlattığı Sabuncubeli Tüneli'ni inşa eden firma iflasın eşiğine geldi, olan ise yine işçilere oldu. Firma, işçilerden şantiyeyi terk etmelerini istedi, ancak 4 aydan bu yana maaşları ödenmeyen işçiler, yetkililerden yardım istedi.
İzmir-Manisa arasındaki yolculuk süresini 15 dakikaya indirmesi planlanan ve AK Parti tarafından 2011 yılındaki genel seçimler öncesinde kamuoyuna tanıtılan "35 İzmir 35 Proje" arasında yer alan 4 bin 75 metre uzunluktaki Sabuncubeli Tüneli'nde çalışan işçiler 4 aydan bu yana ücret alamadıklarını belirterek, evlerine dönebilmek için paralarının ödenmesini istedi.
Karayolları Genel Müdürlüğü'nce, "Yap-işlet-devret modeli" ile Koçoğlu Şirketler Grubu'na yaptırılan ve 9 Eylül 2011 tarihinde temeli atılan proje, firmanın maddi sıkıntılar nedeniyle iflasını istemesiyle durdu. Yüklenici firma Koçoğlu'na bağlı taşeron firma Kamacı İnşaat'tan 4 aydan bu yana ücret alamayan, Türkiye'nin farklı illerinden gelen işçiler, kendilerine haber verilmeden işten çıkartıldıklarını iddia etti. Şantiyede kalan isçilerden 1 çocuk babası, 32 yaşındaki Cuma Şeker, 6 aydan bu yana tünel inşaatında çalıştığını ve 4 aydan bu yana ücret alamadığını belirterek, şöyle dedi:
"Çalıştığımız işyerinde paramızı alamadığımız için mağdur durumdayız. Ben burada 6 aydır çalışıyorum ve şu anda param olmadığı için evime gidemiyorum. Çocuklarım aç susuz evde beni bekliyor. Şahsen eve gitmek istemiyorum, çünkü çocuklarım bir şey istediğinde alacak durumum yok. Zaten bilet alacak param da yok."
İsrailli kadın askerlerin sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar
"Haber verilmeden işten çıkarıldık"
Firma tarafından, kendilerine haber verilmeden işten çıkartıldıklarını öne süren 5 çocuk babası 35 yaşındaki Abuzer Bilgiç, kendisinin 11 aydan bu yana burada çalıştığını ve 4 aydan bu yana ücret alamadığını belirterek, şöyle dedi:
"Mağdur durumdayız. Eve gitmek için cebimizde 5 kuruş yok. Ben Manisa tarafında bekçiyim. Patrona söylüyorum 'sigara alacak param bile yok' diye, o da bana aynı durumda olduğunu söylüyor. Paran yoksa bu işi yapma. Ben, evime para gönderemiyorum. 3 aydır elektrik faturasını yatıramadım. Ben eve nasıl gideyim, evden nasıl para isteyebilirim. 1 Kasım'da iş durduruldu. 'Mahkememiz şu gün' diyerek sürekli ertelediler, 30 Kasım'da da kimseye haber vermeden çıkışımız verilmiş. Parası olan arkadaşlar gitti, parası olmayanlar benim gibi burada bekliyor. Yetkililer sesimizi duysun istiyoruz."
"Eve dönecek paramız yok"
Tünel inşaatında 11 aydır çalıştığını ve parası olmadığı için evine dönemediğini ifade eden 2 çocuk babası, 42 yaşındaki Adem Çalılık ise, şöyle devam etti:
"Sabuncubeli Tüneli inşaatında çalışıyorduk. Haberimiz olmadan toplu halde işten çıkarıldık. Buradan gidecek yol paramız yok, mağdur durumdayız. Buraya yakın yerde akrabası olanlar ayrıldı. Ancak, bizim yol paramız yok. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na ve Çalışma Bakanımız Faruk Çelik'e sesleniyoruz. Bizi burada bırakmasınlar, mağduriyetimizi gidersinler. Hiçbir şekilde eve gidecek imkanımız yok. Firma şantiyeden gitmemizi istiyor, Türkiye'nin farklı yerlerinden geldik ama eve gidecek paramız yok. Bankalarla icralık olduk. Çocuğumuza evimize para gönderemiyoruz."
Bedelli Torba Yasaya eklenerek Meclis'e gelecek
CHP'li Şişli Belediyesi'nde İnönü-Sarıgül iktidar çekişmesi
Erdoğan'ın gençliğini anlatan "Kasımpaşalı" romanının kapağı çalıntı çıktı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ankara'da korkunç kaza! Önüne gelene çarptı
KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ | Kabine Toplantısı ne zaman, YARIN MI? Asgari ücret, Suriye’deki gelişmeler...
Kayak Merkezlerinde Yılbaşı Yoğunluğu
100 Binde 1 Görülüyor: Doktorlara Ameliyatta 'Mide' Şoku!
Bu Kaçıncı? Fenomenin 'Estetik' Ölümü Sonrası Aynı Soru Gündemde: Her Estetik Güvenli Mi?