Seçim takvimi işliyor: Geçici aday listesine itiraz süresi bugün sona erecek

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için takvim 18 Mart'ta işlemeye başladı. Son olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi için geçici aday listesi 28 Mart'ta Resmi Gazete’de yayımlandı. Adaylar ve adaylık sürecine ilişkin itiraz süresi ise bugün saat 17.00'de sona erecek.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
YSK tarafından ilan edilen geçici listede Cumhurbaşkanı adayı olarak 4 isim yer alıyor. Bu isimler alfabetik sıralamaya göre; Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan.
YSK itirazları inceleyecek
Bu listeye yapılan itirazlar YSK tarafından incelemeye alınacak.
Cumhurbaşkanı geçici aday listesine yapılan itirazların YSK tarafından karara bağlanması süreci ise 30 Mart'ta sona erecek.
Propaganda dönemi 31 Mart'ta başlıyor
31 Mart'ta Cumhurbaşkanı kesin aday listesi yayımlanacak ve propaganda dönemi başlayacak. 1 Nisan'da, Cumhurbaşkanı adaylarının pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK'da kura çekimi yapılacak.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Arabası bozulunca durdu, yol kenarında gördüğüyle şoke oldu! Olay yeri inceleme harekete geçti
İstanbul’da güzel havayı fırsat bilenler sahile akın etti
Dikkat! Uzmanlar uyardı: Sakın dışarı çıkmayın! İstanbul'da göz gözü görmeyecek
Heyelanda evi metrelerce sürüklendi! 'Çatlak dahi yok'
2 aylık evlilik korkunç sonla bitti! Eşini vahşice katletti: Tarifsiz acı...