hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sebahat Tuncel'e gazlı müdahale

    Sebahat Tuncele gazlı müdahale
    expand

    BDP İstanbul İl Örgütü'nün Öcalan'ın tecridini protesto etmek için yapacağı eylemde polis, milletvekili Sebahat Tuncel ve yanındaki gruba gazla müdahale etti. Olaylarda 122 kişi gözaltına alındı.

    Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Örgütü'nün PKK lideri Abdullah Öcalan'ın tecridini protesto etmek için Taksim'de düzenlediği eyleme polis müdahale etti.

    Taksim Tramvay Durağı'nda saat 14:00'te bir araya gelen yaklaşık 30 kişilik grup oturma eylemine başladı.

    Çok sayıda çevik kuvvet ekibi, grubu abluka altına alarak basın açıklmasına izin vermeyeceğini, grup dağılmazsa müdahale edeceğini söyledi.

    Grup, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı atarak eylem yapma hakları olduğunu söyledi.

    Bunun üzerine Sebahat Tuncel'in de olduğu ikisi erkek dokuz kişilik gruba polis biber gazı ile müdahale etti.

    Polis, Tuncel dışındakileri yerlerde sürükleyerek dağıttı. Tuncel, "Tek başına kalsam da kalkmayacağım" dedi. Bir süre sonra grubun dağılmasıyla gerginlik azaldı.

    Saldırıda fenalaşan Tuncel, Taksim'deki ilk yardım hastanesine kaldırıldı.

    Bu esnada bazıları dövülerek en az 10 kişi gözaltına alındı. Polis Tarlabaşı'na inen gruba da gaz ile müdahale etti.

    Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre, Maltepe ilçesinden sabah eyleme katılmak için Taksim'e doğru yola çıkan BDP İlçe Başkanı Cengiz Akbaba ve Sabri Oğlağa isimli bir parti üyesi polislerce gözaltına alındı.

    122 gözaltı

    İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok, Taksim'deki izinsiz gösteriler sırasında 122 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

    Altınok, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğünün önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yasa dışı suç örgününün elemanlarının Taksim Meydanı'nda suç işlemek amacıyla toplandığını belirtti.

    Yapılan uyarılara rağmen grubun, Taksim Meydanı'na geldiğini ifade eden Altınok, şunları söyledi: "Bu gruplar, ikaz edilmek suretiyle uzaklaştırılmıştır. Almış olduğumuz tedbirlere muhalefet eden, zorluk çıkaran şahıslar engellenerek, 122 kişi alınmıştır. Bu şahıslar üzerinde şu anda inceleme yapılmaktadır. Bu, bahse konu yasa dışı örgüt, çocukları ve masum vatandaşları kadınları ve anaları kullanmak suretiyle suç işlemeye teşvik etmektedir. Biz, Çevik Kuvvet olarak izin vermeyeceğimizi defalarca söylememize rağmen, Taksim'e kadar gelmeye çalışmışlardır. Kararlı tutumumuzla, şahısların suç işlemesi engellenerek, gruplar dağıtılmıştır. Almış olduğumuz tedbirler esnasında, Taksim Meydanı'nda masum insanlara ve güvenlik güçlerine karşı kullanılmak üzere 15 molotofkokteyli, yüzlerce havai fişek, 6 havai fişek yatağı ele geçirilmiştir."

    Altınok, BDP İl Binası önünde dağılmamakta ısrar eden, suç işleyen ve polise molotofkokteyli atmak için bekleyen şahısların ikaz edildiğini, dağılmayan gruba da kademeli olarak kuvvet kullanıldığını kaydederek, "Şahısların dağılması sağlanmıştır. Herhangi yaralı şahıs ve polis mevcut değildir. Sağduyumuz sayesinde olay, büyük bir boyuta gelmeden önlenmiştir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow