hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Saygısı varsa, istifa etsin"

    Saygısı varsa, istifa etsin
    expand

    CHP'li Levent Gök, kürtaj tartışmasında, "tecavüze uğrayan kadın da doğurmalı" diyen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Sefer Üstün'ün, derhal istifa etmesini istedi.

    CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün'ün kürtaj ve sezaryen tartışmaları çerçevesinde yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "Ayhan Sefer Üstün komisyona ve komisyonun diğer bütün üyelerine saygısı var ise derhal istifa etmelidir. İktidar herhalde Sayın Üstün'e fetva vereceği bir makam bulur" dedi.

    TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi de olan Gök, düzenlediği basın toplantısında, Üstün'ün kürtaj ve sezaryan konusunda görüş bildirmesini eleştirdi.

    Gök, "Sayın Üstün, yaptığı açıklamalar ile haddini aşmıştır. Sayın Üstün, çizmeyi aşmıştır. Sayın Üstün, bu beyan ve davranışlarıyla İnsan Hakları Komisyonu'nun saygınlığını ve itibarını zedelemiştir. Ayhan Sefer Üstün komisyona ve komisyonun diğer bütün üyelerine saygısı var ise derhal istifa etmelidir. İktidar herhalde Sayın Üstün'e fetva vereceği bir makam bulur" diye konuştu.

    Ülkenin her yöresinde çok sayıda insan hakları ihlalleri yaşandığını iddia eden Gök, şöyle devam etti:

    "Komisyon Başkanı ülkemizin bu yoğun gündem maddelerinin hangisinde kamuoyunu bilgilendirdiğini ve görüşünü açıkladığını gördünüz. Komisyon Başkanı'nın bu telaşının altındaki gerçek, komisyonunun halen çalışmalarını sona erdiremediği Uludere raporudur. Uludere olayını örtmeye, önemsiz kılmaya, karartmaya yönelik çalışmaların içinde komisyon başkanı da yer almak suretiyle tarihi bir vebal üstlenmiştir."

    Kamer Genç: "Türkiye'yi rejimlerin en diktası yönetiyor"

    CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, THY'de greve giden çalışanların işine son verildiğini hatırlatarak, "Türkiye'yi en dikta rejimlerin en diktası yönetiyor" dedi.

    Genç, düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulu'nda dün kabul edilen, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun'la, yaptırılacak ibadethanelerin kurumlar vergisi matrahının tespitinde beyanname üzerinden indirilmesine ilişkin maddenin kabul edildiğini anımsattı.

    Buna göre, artık tarikatlar ve cemaatlerin yaptıracağını cami için vergi vermeyeceğini ve buna da bağış diyeceğini ileri süren Genç, "(Bir trilyon TL bağışladım) diyecek ama aslında 200 bin TL bağışlayacak. Vergi matrahını 1 trilyondan ödediği için kazançlı çıkacak" dedi.

    Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Çamlıca Tepesi'ne 125 bin metrekarelik cami yaptırmak istediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

    "Osmanlı padişahların adına yapılmış birer cami vardı, şimdi Tayyip Sultan Camisi yapılacak. Cami yapılmasına karşı değiliz ama camiyi isteyen kendi parası ile yaptırsın, vatandaşın vergisiyle yaptırmasın. Tayyip, kazandığı paraların bir kısmıyla camiyi yaptırsın. Üstelik orası SİT alanı, nasıl yaptıracak? Ama Tayyip Erdoğan 'ben yasa dinlemem' diyor. Tayyip, en büyük Osmanlı padişahı benim izlemini yaratmak için bu camiyi yaptırıyor."

    Genç, THY'de greve giden çalışanların işine son verildiğini ifade ederek, "En dikta rejimlerin en diktası yönetiyor Türkiye'yi" dedi.

    Kürtajla ilgili bir soruya Genç, "Her işi erbabına bırakmak lazım. Tayyip'in tahsili ne ki. Tayyip sen imam-hatip mezunusun, git imamlık yap, bunun dışında kafanın ermediği işlere girme, yoksa batarsın" yanıtını verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow