Savcı Mehmet Demir'den suç duyurusu

Adı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu "sehven" ifadeye çağırmasıyla duyulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Kılıçdaroğlu'nun hakaretlerine maruz kaldığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Savcı Demir, ayrıca CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç aleyhine de suç duyurusunda bulundu. Demir, suç duyurusu dilekçesini Başsavcı vekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu'na verdi
Savcı Demir dilekçesinde, 1960 yılında Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde doğduğunu belirterek, "1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdim. 1988 yılından bu yana kesintisiz olarak Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmaktayım" dedi.
"Kılıçdaroğlu bana alenen hakaret etti"
Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kamu görevini yürüttüğü sırada yaptığı bir işlemden dolayı grup toplantısında kendisine alenen hakaret ettiğini savunan Savcı Demir, "Söz konusu davetiyenin sehven çıkarıldığını belirttim. Sehven kelimesinin içeriğinde aslında bir nezaket ve özür de barındırmasına rağmen, şüpheli 6 Mayıs 2014 tarihli Genel Başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin grup toplantısında hakkımda, 'sana diplomayı kim verdi', 'Bilal'in savcısı', 'savcı bozuntusu', 'kim oluyorsun sen' sözlerini sarf ederek alenen hakaret etmiştir" dedi.
Gürsel Tekin'in de 29 Nisan tarihinde düzenlediği basın toplantısında kendisi için, 'hukuk ağzıyla konuşmuyor, maganda ağzıyla konuşuyor' dediğini hatırlatan Savcı Demir, Haluk Koç'un da iki ayrı defa düzenlediği basın toplantılarında, 'herkes haddini bilsin, herkes aklı kadar boyu kadar konuşsun' dediğini hatırlattı.
Her üç ismin de bu sözlerle kendisine alenen hakaret ettiğini savunan Savcı Demir, "Kişilik haklarım zedelendi" dedi. Savcı Demir, Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ve Haluk Koç aleyhine TCK'nın hakaret suçunu düzenleyen 125/3-a ve 125/4. maddelerinden soruşturma başlatılarak haklarında dava açılmasını istedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
12 MART MESAJLARI: İstiklal Marşı'nın Kabulü Resimli, Anlamlı, Şiirli, Duygusal İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve "Allah Bir Daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın" Mesajları!
Niğde'de şoke eden olay! Arkeologlar bulamadı onlar buldu: Satmaya çalışırken yakalandılar
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
Dünyadaki En Kirli ve En Temiz Havaya Sahip Şehirler Açıklandı: İşte Türkiye'deki Liste!
MSÜ SONUÇLARI AÇIKLAMA TARİHİ: MSÜ sınav sonuçları 2025 ne zaman açıklanır?