hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savaş kıskacında Türkiye ne yapmalı? Hem kuzeyden hem güneyden savaş sarmalı | VİDEO

    Bir yanda Rusya-Ukrayna savaşı, diğer yanda İsrail-İran-Lübnan gerilimi... Dünya hem kuzeyden hem güneyden savaş sarmalında. Bu sarmalın tam ortasında da Türkiye yer alıyor. Peki, Türkiye nasıl bir denge politikası izliyor? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir yanda Batı cephesi, diğer yanda ise Asya cephesi. Türkiye ise iki tarafın ortasında tam merkezi bir konumda bulunuyor. Konuyu CNN TÜRK'te değerlendiren Gazeteci Ceyhun Bozkurt, "Bu işin Doğu Akdeniz, Karadeniz, boyutu var. Ege'de Yunanistan'ın silahlanması, ABD'nin ciddi destekleri, Güney Kafkasya'da yine bir hareketlilik var. ABD'si, Fransa'sı, Hindistan'ı... Asya dünyasıyla Atlantik arasındaki mücadeleyi tanımlıyor. Şimdi Türkiye burada iki tarafın ortasında tam merkez noktada" dedi.

    Savaş kıskacında Türkiye ne yapmalı Hem kuzeyden hem güneyden savaş sarmalı | VİDEO

    Dört bir yanımızda savaş ve gerilim devam ederken, Türkiye böyle bir ateş çemberinde şu ana kadar nasıl konumlandı? Ve gerilimleri nasıl idare etti? Gazeteci Ceyhun Bozkurt, "ABD bu konumlanmada Türkiye dahil olmak üzere bütün müttefiklerinden örneğin Rusya-Ukrayna savaşından sonra Rusya'ya yaptırım istedi. Türkiye buna uymadı. Türkiye dedi ki 'Hayır ben dengeli politikamı sürdüreceğim ve Rusya ile iletişimimi de koruyacağım.' Bu dengeli politika başta dezavantaj görünse de aslında son dönemlerde görüldüğü üzere bazı olaylarda avantajlar sağladı" diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow