hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saldırgan sokak köpekleri çalışması

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Saldırgan sokak köpeklerine karşı alınacak önlemler neler olacak? Bu sorunun yanıtı için gözler AK Parti’nin yapacağı çalışmaya çevrildi. Tam da bu süreçte bir hazırlık yapan Adalet Bakanlığı çalışmasını Bakan Yılmaz Tunç anlattı. Önemli olan hem hayvanları hem de insanları korumak dedi orta yolun bulunacağına işaret etti. Bu başlık, dünkü Erdoğan-Özel görüşmesinde de gündemdeydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Köpekler çalışma söz konusuydu, gruba gönderildi. Önemli olan orta yolu bulmak. Hayvanları korumamız lazım onların dilleri yok. Onlar bizim can dostlarımız. Onları koruma kararlılığımız sürüyor. Hayvanların korunması konusunda hassasız.”

    Saldırgan sokak köpekleri çalışması

    Saldırgan sokak köpeklerine yönelik çalışma AK Parti grupta çalışılıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Saldırgan sokak köpekleri ile ilgili kanun teklifindeki son durum hakkında bilgi verdi. “Hayvanların kendine de zarar vermemesi lazım, sokak köpeklerinin insanlara zarar verdiği konuları da hep beraber görüyoruz. Bu konuda ölen okula gidemeyen çocuklar, namaza gidemeyen yaşlılar var. Sokakların da korunaklı olması lazım. İnsan sağlığı da önemli hayvan sağlığı da önemli, orta yolu TBMM’deki milletvekillerinin bulacağına inanıyoruz.”

    Çalışmayı yürüten AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ise "Saldırgan-başıboş köpek sorununun çözümüne yönelik yürüttüğüm çalışmayı tamamlamış bulunuyorum. Hazırladığımız raporun komisyon ve yasama çalışmaları açısından temel oluşturacağına inanıyorum." dedi. Hazırlanan 3 klasörlük rapor AK Parti Grup Başkanı ve Tarım Komisyonu’na gönderildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırgan sokak köpekleri çalışması

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da üzerinde çalışılan düzenleme için, "bir tedbir alınması gerektiği kuduz vakalarının artışından da belli. Peki tedbir ötenazi mi olmalı? Açıkçası insani olarak gönlüm ötenaziden taraf değil." değerlendirmesinde bulunmuştu.

    Saldırgan-başıboş sokak köpekleri sorunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesinde de gündemdeydi. Özgür Özel; 2020'de Meclis'te görüşülen komisyon raporuna atıfta bulunarak, "ortak çözüm üretelim, çözüme katkı verelim" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'in bu yaklaşımını makul bularak, "değerlendirilebilir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow