Sahte vekaletle arsa satanlar böyle yakalandı
İstanbul'un Maltepe ilçesinde sahte vekaletle arsa satışı yapmaya çalıştığı iddia edilen şahıslar suçüstü yakalandı. Şahısların polisler tarafından gözaltına alınması güvenlik kamerasına yansıdı.
Haberin Devamı
/

Maltepe'de iddiaya göre sahte vekaletle Tapu Müdürlüğü'ne gelen şahıslar, işlemleri başlatmak için yetkililerle görüştü. Tapu Müdürlüğü personeli vekalet belgesinin üzerindeki fotoğrafla satış yapacak şahsın aynı kişi olmamasını fark etmesiyle harekete geçti. Şahısları oyalayan Maltepe Tapu Müdürlüğü personeli hemen polise haber verdi. Müdürlüğü gelen ekipler, şahısları kelepçeleyip gözaltına aldı. Bu anlar ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.
/

Müdürlüğün güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde arsa satıcıları ile mülkü alacak kişi evraklara imza atacağı esnada polislerin gelerek satışa engel olduğu ve şahıslara kelepçe taktığı görülüyor. Şahıslar daha sonra gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürülüyor. Maltepe’de üç sahte vekaletle arsa satışından ikisi engellendi.
Haberin Devamı
/

6 Aralık’ta gerçekleşen bir olayda, Y.B. isimli şahıs, sahte vekaletle 4 milyon euro değerindeki yeri 4 milyon TL’ye satmaya çalıştığı esnada personel evrak üzerindeki fotoğraftan şüphelenmesiyle polislere haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri sahte vekaletle satış yapmaya çalışan biri emlakçı, biri avukat olmak üzere 7 kişiyi gözaltına aldı.
/

7 Aralık’taki bir başka olayda ise Yalova Çınarcık’taki Kocadere köyünde 30 dönümlük arazinin satışı esnasında, şahıslar polisin baskın yapması sonucu gözaltına alınarak polise merkezine götürüldü. Şahısların ifadelerinin ardından serbest kaldığı öğrenildi. Polis ise şahısların tapu sahibinin bilgilerine nasıl ulaştığını araştırıyor.