''Sahte reçete" soruşturmasında 23 kişi tutuklandı
İstanbul merkezli 32 ilde gerçekleştirilen sahte reçete operasyonunda mahkemeye sevk edilen 29 kişiden 23'ü tutuklandı. Aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğunu şüpheliler "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 32 ili kapsayan sahte reçete operasyonunda bu sabah adliyeye sevk edilen aralarında doktor, hemşire ve eczacıların da bulunduğu 98 kişiden 46'sı savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken 29'u tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti. Savcılık 23 kişi hakkında da adli kontrol tedbirinin uygulanmasını istemişti.
23 kişi tutuklandı
İstanbul Nöbetçi 2. Sulh ceza Hakimliği'nde ifade veren şüphelilerden 23'ü "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakimlik, 5'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 6 kişinin de serbest bırakılmalarına karar verdi.
Sahte reçete operasyonunda 29 kişi için tutuklama talebi
"Sahte reçetelerle alınan ilaçları hastalara vermeyerek..."
Tutuklama kararında "Aramalarda elde edilen kayıt dışı ilaçlar, dosyaya alınan SGK kayıtları, hasta beyanları ve tape kayıtları dikkate alındığında şüphelilerin gerçekle örtüşmeyen reçetelerle SGK'ya fatura edilerek zarara uğrattıkları, hastalara verilmeyen ilaçları yurt içinde ve yurt dışında ikinci kez pazarlayarak haksız kazanç elde ettikleri" ifade edildi. Kararda ayrıca şüphelilerin kaçakçılık ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından da değerlendirilme ihtimali olduğuna vurgu yapılarak, "Müsbet suçları işlemeye yönelik bir organizasyon içinde oldukları yönünde kuvvetli suç şüphesinin varlığı anlaşılmakla şüphelilerin tutuklanmalarına karar verildiği" belirtildi.
SGK'yı milyonlarca tl zarara uğrattıkları iddia ediliyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin örgüt kurarak sahte reçete düzenlediği, SGK'yı dolandırmak suretiyle epilepsi, kanser ve hematoloji ilaçlarını Suriye ve Irak gibi ülkelere gönderdiği ve devleti milyonlarca TL zarara uğrattıkları iddia ediliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Erzurum'da feci kaza! Otomobil alev aldı: 3 kişi can verdi
Depremleri önceden bilmek mümkün mü? Türk araştırmacı geliştirdi! O sistemi anlattı
HABER || Ahmet Özer tutuklandı! İddiaları reddetti: Konuşma dökümü ve hesap hareketleri
Kanımız dondu! 6 yaşındaki Şirin Elmas'ın öldürüldüğü ortaya çıktı: Cinayeti itiraf etti
HABER || Meteoroloji'den yeni uyarı: Sıcaklıklar 9 derece düşecek