hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık çalışanları grevde

    Sağlık çalışanları grevde
    expand

    Sağlık çalışanları bugün grevde. Hastanelerde acil ve yoğun üniteleri hariç tüm bölümlerde iş bırakıldı. İstanbul'da hastanelerden çıkan sağlıkçılar, İl Sağlık Müdürlüğüne yürüdü. Yürüyüş cuma namazına denk geldi. Yol boyunca müzik çalan, slogan atan sağlık çalışanları camilerin yoğun olarak bulunduğu Beyazıt çevresinde hassasiyet gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hükümetin sağlık politikasını eleştiren, "Sağlıkta Dönüşüm Programı"nı protesto eden sağlık çalışanları hastanelerde eylemde. Koşullarının iyileştirilmesini talep eden sağlık çalışanları, hastanelerde acil ve yoğun bakım üniteleri hariç tüm bölümlerde hizmet verdi.

    Sağlık çalışanları uzun çalışma saatleri ve performans sistemini eleştiriyor. "Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği"nde yapılan değişiklikle mesai satleri dışında nöbet zorunluluğu getirilmesi de karşı çıkılan düzenlemelerden biri.

    Sağlıkçıların grevinden görüntüler...

    Eylemi İstanbul Tabip Odası öncülüğünde toplanan 14 ayrı sağlık örgütü de destekledi.

    Beyazıt'a yürüdüler

    Sağlık çalışanları tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'un önemli hastanelerinde de iş bıraktı. Çalışma koşullarını protesto eden sağlıkçılar İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde toplandı. Millet Caddesine çıkan çalışanlar yürüyüş yaptı. Trafik durdu. Polis yürüyüşe izin verdi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine kadar yürüyen eylemciler burada Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde gelen meslektaşlarıyla buluştu. Sayıları 2 bini bulan kalabalık Beyazıt üzerinden İl Sağlık Müdürlüğünün bulunduğu Cağaloğlu'na yürüdü. Yürüyüş sebebiyle tramvay seferleri aksadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cuma hassasiyeti

    Yürümek zorunda kaldığını söyleyen bir vatandaş eylemcilerle tartıştı. Bu arada yürüyüş Cuma namazı saatine denk geldi. Yol boyunca müzik çalan, slogan atan sağlık çalışanları camilerin yoğun olarak bulunduğu Beyazıt çevresinde hassasiyet gösterdi. Ses aracı sustu, çalışanların büyük bir çoğunluğu sessizce yürüdü. Bu sırada bazı vatandaşlar da sokağa taşmış vaziyette cuma namazı kılıyordu. Grubun arkasında yer alan bazı kadınların düdük çalması bir vatandaşın tepkisine yol açtı. Tepki üzerine namaz kılındığı fark eden eylemciler düdük çalmayı bıraktı.

    Cağaloğlu'ndaki İl Sağlık Müdürlüğü önüne gelen kalabalık burada basın açıklaması yaptı. Bu sırada yine bir vatandaş Cuma namazı kılındığını söyleyip tepki gösterdi. Oysa saatler 13:15'i gösteriyordu ve namaz çoktan bitmişti. Tepki gösteren kişi kalabalık içinden sessizce uzaklaştırıldı.

    Ankara'da tabutla bakanlığa yürüdüler

    Ankara'da da Türk Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları, sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin karşılanması için İbn-i Sina Hastanesi'nden Sağlık Bakanlığı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında görev başında ölen sağlık çalışanlarına dikkat çekmek için temsili tabut taşıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık çalışanları grevde

    Avrupa Parlamentosu'ndan AB üyelerine: "Ermeni soykırımını tanıyın"

    Ali Babacan: "Dolar-toto oynanıyor bugünlerde"

    HDP'den vekillik için 2 bine yakın başvuru

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow