hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık Bakanı açıkladı: ''Türkiye'de maymun çiçeği var mı?'' Maymun Çiçeği hastalığı en çok kimlerde görülür, nasıl bulaşır? İşte virüsün nasıl yayıldığına dair bilgiler...

    Sağlık Bakanı açıkladı: Türkiyede maymun çiçeği var mı Maymun Çiçeği hastalığı en çok kimlerde görülür, nasıl bulaşır İşte virüsün nasıl yayıldığına dair bilgiler...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Son dakika haberleri... Maymun Çiçeği ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Milyonlarca kişi risk altında... Dünya Sağlık Örgütü peş peşe açıklamalar yayımladı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar ilgiyle takip ediliyor. Peki ama Maymun Çiçeği hastalığı Türkiye'de var mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maymun Çiçeği hastalığı ile ilgili son dakika haberleri araştırılıyor. Maymun Çiçeği hastalığının Türkiye'de görülüp görülmediği de sorgulanıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün son dakika haberine göre; Maymun çiçeği virüsü nedeniyle 600'den fazla insan hayatını kaybetti. Virüsün yeni bir varyantı yayılmaya başladı. Peki ama Mpox virüsü Türkiye'de görüldü mü? 


    Maymun Çiçeği virüsünde alarm durumu söz konusu değil

    Monkeypox ya da Mpox olarak bilinen Maymun Çiçeği Virüsünün yayılmasıyla ilgili Afrika Kıtasında acil durum ilan edildi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade ederken ''alarm durumunun'' söz konusu olmadığını açıkladı.

     

    Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de var mı?

    Çarşamba günü medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Memişoğlu, "Maymun çiçeği ve COVID-19 ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil," dedi.

    Maymun çiçeği daha önce çok sayıda Avrupa ve Amerika ülkesinde görülmüştü. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow