Rus generalin başında 24 saat nöbetteler
Ardahan'da inşaat kazısı sırasında ortaya çıkan ve Rus General Vasiliy Geyman'a ait olduğu iddia edilen cesedin bulunduğu alanda sivil polisler, kaçak kazı ihtimaline karşı 24 saat nöbet tutuyor.
Haberin Devamı
/

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan olaylarından biri de Rus Rus General Vasiliy Geyman'a ait olduğu iddia edilen cesedin bulunduğu iddiasıydı.
/

Ardahan'da inşaat kazısı sırasında ortaya çıkan ve Rus General Vasiliy Geyman'a ait olduğu iddia edilen cesedin bulunduğu alanda sivil polisler 24 saat nöbet tutuyor.
Haberin Devamı
/

Bunun nedeni olarak ise 'kaçak kazı ihtimali' gösterildi.
/

İnşaatla ilgili karar, 24 Mayıs'ta toplanacak Kars Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından alınacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

İnşaat alanında yoğun güvenlik önlemlerinin alındığını söyleyen mahalle sakinlerinden Ercan Ürker, ''İnşaat alanında 12 gün önce temel kazı çalışmaları yapılırken Rus General Vasiliy Geyman'a ait olduğu söylenen bu cesedin çıkmasıyla alan koruma altına alındı. İnşaat alanının çevresi emniyet şeritleri çekilerek güvenlik güçlerimiz tarafından korunuyor" dedi.
/

Ardahan’da bulunan ve Rus General Vasiliy Geyman’a veya üst düzey bir subaya ait olduğu düşünülen mezarın bulunduğu alanda başka mezarların da olduğu ortaya çıkmıştı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Ardahan'ın Karagöl Mahallesinde inşaat kazısı sırasında ortaya çıkarılan Rus komutanın mezarının olduğu alanın 19. yüzyılda, Rusça ‘maşatlık’ denilen mezarlık olduğu öğrenildi. Kars Müze Müdürü Necmettin Alp, alanda başka mezarların da olduğunu söyleyerek, Koruma Kurulu kararı çıkıncaya kadar Ardahan’daki inşaat çalışmalarını durdurduklarını açıklamıştı.
/

Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

/

Haberin Devamı
Haberin Devamı