hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ruhsatsız teleferik hattına mühür!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Antalya’da 1 kişinin hayatını kaybettiği teleferik kazasının yankıları sürerken Sakarya Sapanca'da belediye tarafından denetlenen bir teleferik hattının ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. O işletmenin faaliyetlerine geçici olarak son verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sakarya Sapanca’da özel bir firma tarafından işletilen teleferik hattı geçen yıl 36 kabinle hizmete girmişti. Sapanca Belediyesi tarafından inceleme altına alındı. Gerçek de böylece ortaya çıktı.

    Belediyeden yapılan açıklamada, işletmenin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına sahip olmadığının tespit edildiği belirtildi ve "Yapılan sözleşme gereği taahhüt edilen alan ve hizmetlerin tamamlanmaması nedeniyle ruhsatın alınamadığı anlaşılmıştır" ifadesi eklendi.

    Bu sebeple faaliyetlerine geçici süre ile son verilen teleferik işletmesi mühürlendi.

    O işletmenin ihmalkâr tutumu akıllara Antalya’daki teleferik kazasını getirdi. 12 Nisan'da Konyaaltı'nda meydana gelen teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si çocuk 7 kişi yaralanmış, başlatılan soruşturma kapsamında 12 sanık hakkında ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ ve ‘trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma’ suçlarından 27'şer yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow