hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rıdvan Dilmen serbest bırakıldı

    Rıdvan Dilmen serbest bırakıldı
    expand

    İstanbul Polisi'nin bir ihbar üzerine başlattığı telekulak operasyonunda gözaltına alınan eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen serbest bırakıldı. Ardından adliyede savcıya ifade verdi. Dilmen hakkındaki iddialar çarpıcı. Çete lideriyle sık sık bir kadınla ilgili bilgi almak için görüşüyordu. Bunun karşılığında para ödüyordu...

    Telekulak operasyonunda en dikkat çekici ismi Türk futbolunun şeytanı Rıdvan Dilmen.

    Şimdi adı bir dinleme skandalıyla anılıyor. Telekulak ona da uzandı. Onun hikayesinde aşk ve kıskançlık var. Hakkındaki iddia şu: Rıdvan Dilmen gazeteci sevgilisi N.Y. ile eşi Ayşenur Dilmen'in bir başkasıyla ilişkisi olduğunu ispatlamak için onu dinletiyordu...

    Ona bu konuda uyarıda bulunan da yine bir başka futbolcu, soruşturma kapsamında ifade veren Tanju Çolak. İddiaya göre, Dilmen, Çolak'ı da "başkasına anlatıp anlatmadığını öğrenmek için" dinletiyordu.

    Dinleme çetesinin bu işi beş bin dolar karşılığında yaptığı öne sürülüyor. Çete 100 kişiyi dinlemeye almıştı. Dinleme bir GSM operatöründe çalışanlar aracılığıyla yapılıyordu.

    Bir işadamının boşanmakta olduğu eşini çeteye 2 yıl süreyle izlettirdiği de bir başka iddia. Bu iddiaya göre işadamı aldatmayı ıspat için çeteye eşinin trafik kazası yaptırmasını da sağladı.

    Dilmen, savcılığın talimatıyla polisten serbest kaldı.

    Serbest bırakılan Dilmen, daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne giderek soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali'ye ifade verdi ve adliyeden ayrıldı.

    Çıkışta Dilmen açıklama yapmadı, Dilmen'in yerine avukatı konuştu:

    "Sporcu kimliği, seçkin ahlakıyla topluma örnek olan arkadaşımız, yanlış anlama sonucu gözaltına alındı. Şu an itibarıyla serbest. Bugünden itibaren normal yaşamına dönmüştür."

    Mağdur olduğu gerekçesiyle Emniyet'te ifade veren eski futbolcu Tanju Çolak, Rıdvan Dilmen'den şikayetçi olmamıştı.



    Dilmen, sabah erken saatlerde polis tarafından bir araçla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek sağlık raporu aldı. Hastaneye girerken ve çıkarkan neşeli hali dikkat çeken Dilmen, daha sonra hastaneden ayrıldı.

    Gözaltına alınan spor yorumcusu Dilmen, sabah saat 06.30 sıralarında Renault Clio marka araçta bulunan 2 polis tarafından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

    Sağlık kontrolünden geçen "Şeytan" lakaplı eski futbolcu hastane personeli ve hasta yakınlarının şaşkın bakışları altında gülümseyerek hastaneden içeriye girdi.

    Yaklaşık 5 dakika hastanede kalan Dilmen, geldiği arabanın yerine  Audi marka lüks bir araçla hastaneden ayrıldı.

    Araca binmeden önce Dilmen, basın mensuplarının "Geçmiş olsun hocam" sözüne teşekkür etti.

    Dilmen, "Bir çeteyi polis 1997 yılından itibaren teknik takibe almış. Benim de konuşmalarım buraya takılmış. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ifademi almak için çağırdılar. Ben de ifademi verdim" dedi.

    Dilmen: "Bazı kişileri tanıyıp, tanımadığım soruldu"


    Yasadışı dinleme soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, emniyet ve savcılıkta kendisine bazı isimleri tanıyıp, tanımadığının sorulduğunu söyledi.

    Emniyet ve savcılık sorgusunda kendisine bazı isimlerin söylendiğini ve bu isimleri tanıyıp tanımadığının sorulduğunu söyleyen Rıdvan Dilmen, "Birkaç kişi hakkında soruşturma var herhalde. 'Bu kişileri tanıyormusunuz, hiç görüşmeniz oldu mu' diye sordular. Ben de düşüncelerimi söyledim" dedi.

    Soruşturmaya dahil olma nedenine dair soruya Dilmen, "Bana sordukları, 'filanca kişiyi tanıyormusunuz', sorusuna ben de 'tanıyorum, bir kaç kere telefonda konuştum' dedim. Tanıdıklarımı tanıyorum, tanımadıklarıma tanımıyorum dedim. Zaten sordukları o kadar kişi arasında bir ya da iki kişiyi tanıyordum. Sonra da savcıya gittik. Savcı da benzer sorular sordu. Tabi detaylandırmak da istemiyorum. Sonuçta ben ifademi verdim, sonunda gidebilirsiniz dediler" diye konuştu.

    Daha önce bu tip bir konuda emniyet ya da adliyeye yolunun düşmediğini söyleyen Dilmen, "Böyle konular için yolum düşmedi. Tabii biraz heyecanlanıyorsunuz ama özellikle hakikaten şaşırdım. Herkese çok farklı, düzgün bir muamele oluyor. Böyle rahatsız olmuyorsunuz yani. Tabii ki rahatsız edici bir ortam da, emniyet müdürlüğüne gidiyorsun, bir sorgu için gidiyorsun ama rahat ettirdiler bizi. Tedirgin değildim. Hatalarımız olacaktır ama böyle konularda hiçbir zaman tedirgin olmadım" dedi.

    Soruşturma kapsamında telefon görüşmelerinin kendisine sorulduğnu yineleyen Dilmen, "Ben herkesle konuşabilen bir insanım. O insan yarın birisi aradığı zaman bir şey için aranıyordur. Belki de bizim ifademizi almaya gelirler. Onun gibi bir şey yani" ifadesini kullandı.

    "Tanju Çolak'ı ya da ailenizi dinlettiğiniz iddialarına ne diyorsunuz" şeklindeki soruya Dilmen, "Özel konulara girmeyeceğim. Soruşturma devam ediyor. Cevap vermemem lazım bu sorulara. Tanju benim sevdiğim bir arkadaşım. Kolay değil 30 yıldır arkadaşız. Tanju'nun benim kalbimde, üç kardeşimden farkı yoktur. Bu cevap yeter herhalde" dedi.

    Yaşanan gelişmelerin mesleki hayatını etkileyip etkilemeyeceği şeklindeki soruya Dilmen, "Niye etkilesin ki bence biraz daha katkı sağlar" diye cevap verdi.

    Şüphelilerin adliyeye sevkleri bekleniyor


    Yasadışı telefon dinleme soruşturmasında gözaltına alınan Rıdvan Dilmen ve aralarında işadamlarının bulunduğu 24 kişi geceyi emniyette geçirdi. Dilmen serbest bırakılırken, diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

    Ama emniyette şikayetçi sıfatıyla ifade veren Tanju Çolak, eski takım arkadaşı Rıdvan Dilmen'den şikayetçi olmadığını söyledi.

    İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, gözaltı sayısının artabileceğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow