hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Renault'da işçiler eyleme devam ediyor

    Renaultda işçiler eyleme devam ediyor
    expand

    Bursa'daki Oyak Renault fabrikasında iş bırakma eyleminin 12. gününde işçi temsilcileriyle işveren arasındaki gece geç saatlerine dek süren görüşmeden yine anlaşma çıkmadı. Görüşmelere bugün devam edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa'da, 15 Mayıs'ta üretimin durduğu Oyak Renault'da dün işçi temsilcileriyle yönetim bir kez daha masaya oturdu. 6 saat süren görüşmelerde yine uzlaşmaya varılamadı.

    İşçilerin avukatlarından Deniz Baykal işverenle akşam saat 22.00'de başlayan ve sabaha karşı 04.00'te biten görüşmede uzlaşmaya varamadıklarını söyledi.

    Baykal, "saat 11.00'de toplantıya devam etme kararı alındı. İki taraf da çözüm için iyi niyetli olduğunu ortaya koydu. Müzakereler devam ediyor" dedi.

    Toplantıya katılan işçi temsilcisi Ekrem Salım da, "işveren bize bin lira avans, 480 lira banka promosyonu ve yıl sonu 600 lira prim vermeyi teklif etti. Saat ücretlerine yansıtılacak miktar hakkında kesin bir rakam vermediler ve bir ay süre istediler" diye konuştu.

    İşçilerin bu öneriyi kabul etmediğini belirten Salım, eyleme devam edeceklerini söyledi.

    Bursa'da, iş bırakma eylemlerine katılan Tofaş ile yan sanayi kuruluşlarından Coşkunöz, Mako ve Ototrim işçileri, firma yönetimleriyle anlaşmaların sağlanmasının ardından işbaşı yapmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada, eylemlerin sıçradığı Ford'tan da yönetim bir açıklama yayınladı. Eylemlerin yasa dışı olduğunun vurgulandığı açıklamada işçilerin bu sabah itibarıyla işbaşı yapmaları halinde mazeretlerinin dikkate alınacağı, aksi takdirde yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow