Rekabet Kurumu'ndan Trendyol'a Dolap soruşturması

Rekabet Kurumu, Trendyol ve Dolap'ın sahibi DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret'e dışlayıcı uygulamalar nedeniyle soruşturma başlattı.
DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ’nin ikinci el ürünlerin çevrim içi satışına aracılık sağlayan platform hizmetleri pazarında faaliyet gösteren hizmeti DOLAP’ı tüketici verilerini paylaşmak suretiyle kayırarak ve DOLAP hizmetinde satıcılar tarafından kullanılan verinin rakip platformlara taşınmasına engel olarak ikinci el ürünlerin çevrim içi satışına aracılık sağlayan platform hizmetleri pazarında dışlayıcı uygulamaları ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.
Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 26.05.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak; DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-24/385-M sayı ile karar verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
MSÜ SONUÇLARI AÇIKLAMA TARİHİ: MSÜ sınav sonuçları 2025 ne zaman açıklanır?
12 MART MESAJLARI: İstiklal Marşı'nın Kabulü Resimli, Anlamlı, Şiirli, Duygusal İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve "Allah Bir Daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın" Mesajları!
Arabası bozulunca durdu, yol kenarında gördüğüyle şoke oldu! Olay yeri inceleme harekete geçti
İstanbul’da güzel havayı fırsat bilenler sahile akın etti
Dikkat! Uzmanlar uyardı: Sakın dışarı çıkmayın! İstanbul'da göz gözü görmeyecek