hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK operasyonları: 5 tutuklu, 6 gözaltı

    PKK operasyonları: 5 tutuklu, 6 gözaltı
    expand

    İstanbul'da terörle mücadele operasyonunda, PKK üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 5'i tutuklandı. Hakkari'de ise 6 kişi gözaltına alındı.

    Bir ihbar ile harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçemmece, Bağcılar ve Ümraniye'de operasyon düzenledi.
     
    Bomba ve sabotaj eğitimi aldığı iddia edilen 7 kişinin evlerinde bazı örgütsel dokümanlar bulundu. Zanlıların, ifadelerinde PKK örgütü tarafından İstanbul'a saldırı yapmaları için gönderildiklerini söyledikleri ileri sürüldü.
     
    Mahkemeye sevk edilen 7 kişiden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
     
    Hakkari'de 6 kişi yakalandı
     
    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde ise, aralarında terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması bölge sorumlusunun da bulunduğu 6 kişi yakalandı.
     
    Operasyon, Hakkari Emniyet Müdürlüğü ile Hakkari ve Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlendi.
     
    Hakkari, Şırnak, Mersin ve İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinden lise ve üniversite çağındaki gençleri kandırarak terör örgütü PKK'ya katılmaya teşvik eden, kamplarına eleman gönderen ve propagandasını yapan örgüt mensuplarına yönelik, operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.
     
    Çukurca'da gözaltına alınan zanlılar arasında örgütün gençlik yapılanması bölge sorumlusu da bulunuyor.
     
    Sorgularını ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü tutuklandı. 1 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 2 kişi hakkındaki soruşturma sürüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow