hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Paralel yapı" soruşturmasında Çanakkale'de gözaltına alınan 28 kişi adliyede

    Paralel yapı soruşturmasında Çanakkalede gözaltına alınan 28 kişi adliyede
    expand
    KAYNAKAA

    Çanakkale merkezli 10 ilde "paralel yapı" soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Prof. Dr. Sedat Laçiner ile bazı iş adamlarının da bulunduğu 28 kişi adliyeye sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Çanakkale'nin yanı sıra İstanbul, Bursa, Aydın, İzmir, Balıkesir, Kayseri, Antalya, Konya ve Ordu'da gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

    Çanakkale'de operasyon: 28 kişi gözaltında!

    Eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneğinin (ÇAGİAD) eski başkanları, emekli öğretmen, doktor, avukat, iş adamı ve üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 28 şüpheli, Çanakkale Adliyesi'ne getirildi.

    Bu sırada çevik kuvvet ekipleri adliye girişinde güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri, şüphelilerin girişinin ardından çuvallardaki evrakları adliyeye taşıdı.

    28 kişi Çanakkale'de 26 Aralık'ta devlet içinde "paralel yapılanma" oluşturdukları iddiasıyla "Fethullahçı Terör Örgütü" adı altında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow