"Palalı" hakim karşısına çıktı
Gezi eylemleri sırasında Talimhane'de elinde palayla göstericilere saldıran Sabri Çelebi, hakkında açılan 3. dava nedeniyle tekrar hakim karşısına çıktı. Sabri Çelebi ifadesinde, "Müştekiyi ilk kez görüyorum. Olayın içinde olup olmadığını da bilmiyorum. Başka da bir diyeceğim yoktur" dedi.
İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Sabri Çelebi ve müşteki Ender Ergün hazır bulundu.
Savunma yapan Sabri Çelebi , "Müştekiyi ilk kez görüyorum. Olayın içinde olup olmadığını da bilmiyorum. Başka da bir diyeceğim yoktur" dedi.
"Huzurdaki sanık pala ile bana saldırdı"
Olay gününü anlatan şikayetçi Ender Ergün de olay günü Gezi Eylemleri nedeniyle Taksim'e gittiğini anlatarak, "Bir anda Lamantin Caddesi'nin ağzında bulunduğum sırada gaz ve plastik mermi ile polisin saldırısına uğradım. Bu arada geriye doğru kaçarken önümde kırmızı takım forması giymiş birisi, sanık Çelebi tarafından saldırıya uğramıştı. Bu kişi önümde düştü. Ben de ona yardım etmeye çalışırken sanık ve yanındaki kişiler geldi. Huzurdaki sanık Sabri Çelebi pala ile bana saldırdı. Ben kafamı korumak için kolumu kaldırdığımda sol dirseğimden 3-5 cm'lik kesik olacak şekilde yaralandım" diye konuştu.
"Polis huzurdaki sanığın sırtını sıvazladı"
Sanık Çelebi'nin olay sırasında tek olmadığını yanında başka kişilerin de söyleyen şikayetçi Ergün, "Onlarında ellerinde kesici ve yaralayıcı aletler vardı. Olay esnasında gerek sanık, gerekse yanındaki kişiler küfür ve hakaret ediyorlardı. Olay biraz sakinleşince polisler ile sanığı bir arada gördüm. Hatta polisler huzurdaki sanığın sırtını sıvazladılar. O sırada göstericilerden bazıları polislere, 'Niçin gözaltına almıyorsunuz, gözaltına alsanıza' dediler. Ancak polisler serbest bıraktılar" dedi.
Ergün şöyle devam etti:
"Sanık serbest bırakıldıktan sonra başka bir göstericinin üzerine doğru saldırdığını gördüm. Sonra olay yerinden uzaklaştım. Olay yerinde boynundan yaralanmış olan bir başka kişi ile köşe başında karşılaştık. Benim kolumun kanadığını o bana söyledi. Daha sonra arkadaşlarımın yanına gittim, durumu anlattım. Birlikte Şişli Etfal Hastanesi'ne gittim. Beni yaralayan sanık ile yanındaki diğer kişilerden şikayetçiyim, cezalandırılmalarını istiyorum."
"Sizi öldüreceğim"
Savcı Gürsel Akpınar'ın sorusu üzerine şikayeçi Ergün, "Sanık ve yanındakiler ellerindeki aletleri kaldırmışlar üzerimize doğru koşarlarken, 'Sizi öldüreceğim. Ananızı...' gibi sinkaflı sözler söylüyorlardı" dedi.
Müşteki avukatı sanığın tutuklanmasını talep etti
Söz alan müşteki avukatı Özlam Ayata, "Sanık Çelebi'nin tutuklanmasını, görevsizlik kararı verilerek dava dosyasının Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini talep ediyoruz. Bu dosyanın, ana davayla birleştirilmesini talep ediyorum" diye konuştu.
"Suç tutuklamayı gerektirir, bir suç değildir"
Sanık Sabri Çelebi'nin avukatı Turan Öner, müvekkilinin atılı suçu işlemediğini söyleyerek, "Müvekkilime örgütlü bir saldırı vardır. Buna ilişkin tanıklarımız ve delillerimizi mahkemeye sunacağız. Müvekkilimin işyerini yakmışlardır. Kamera kayıtları ile de bu sabittir. Müvekkilime terör örgütünün saldırısı vardır. Buna ilişkin MİT raporu ve polis raporunu da sunacağız. Suç tutuklamayı gerektirir bir suç değildir. Bu yöndeki talebin reddine karar verilmesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.
İki dava birleştirildi, tutuklama talebine ret
Hakim Fatma Şeker, sanığın üzerine atılı suçun niteliği, savunmasının alınmış olmasını da dikkate alarak, Sabri Çelebi'nin tutuklanmasına yer olmadığına karar vererek, bu davayı, ana davayla birleştirdi.
Ana dava da aynı gün görüldü
Davaların birleştirilmesinin ardından yine sanıkları arasında Sabri Çelebi'nin de bulunduğu 4 sanıklı ana dava görüldü. Duruşmada söz alan şikayetçi Seyfettin Efe, iddianamede döner bıçağının suç aleti sayılmadığını belirterek eleştirilerde bulundu ve "Döner bıçağını iyi tanırım. Bana döner bıçağı ile saldırıldı. Suç organize bir suçtur" dedi.
"Dosya ağır ceza mahkemesine gönderilsin"
Söz alan şikayetçi avukatlarından Hacer Yılmaz ise, "Sanıkların organize bir şekilde kişileri öldürme kastı ile hareket ettikleri sabittir. Çelebi'nin kaçma şüphesi vardır. Yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontol uygulanmasını talep ediyorum. Sanıkların eylemlerinin 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçunu oluşturması nedeniyle mahkemenizin görevsizilik kararı vererek, nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini talep ediyorum" dedi.
"Müvekkilim isteseydi öldürme sonucunu elde edebilirdi"
Söz alan Çelebi'nin avukatı Turan Öner de, "Müvekkilimin öldürme kastı bulunmamaktadır. Müvekilimin işyeri teröristler tarafından yakılmıştır. Müvekkilim günah keçisine dönüştürülmüştür. Müvekkilim isteseydi öldürme sonucunu elde edebilirdi" ifadelerini kullandı.
Görevsizlik talebi konusunda görüş bildirmek üzere dosyayı duruşma savcısına verilmesine karar veren hakim, Çelebi'ye adli kontol tedbirinin uygulanması talebini de redderedek duruşmayı 16 Eylül'e erteledi.
İddianame
4 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede şüpheliler Sabri Çelebi, Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı ve Murat Ertik'in 'Kasten yaralama' ve 'Görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 9 yıl 9 aydan, 27 yıla kadar hapsi talep ediliyor.
Öte yandan Sabri Çelebi'nin şikayetçi Ender Ergün'e yönelik "basit yaralama" eyleminden dolayı ayrıca 3 yıla kadar hapsi isteniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ 23 ARALIK 2024 | Kabine Toplantısı saat kaçta, BUGÜN MÜ? Asgari ücret, memur ve emekli zammı...
MEB PERSONEL ALIMI 2025 | MEB 50 uzman yardımcısı alımı başvuruları ne zaman, şartları neler? 10 Milli Eğitim Uzman Yardımcısı alınacak!
İlk Türk Hava Şehidinin Hüzünlü Hikayesi! Fethiye'nin İsmi Şam'dan Geldi! Atatürk O İlçenin İsmini Değiştirdi...
Vahe Kılıçarslan'a Ağır Suçlama: Kaza Mağduru Kadından 5 Milyon TL'lik Tazminat Davası
Son Dakika! Beşar Esad'ın Suriye'den Kaçışı: Gizemli Süreç ve Perde Arkası