hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel'den erken seçimde ''U DÖNÜŞÜ'' mü?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim beklentisinin olduğunu söyledi. Bir buçuk yıl sonraya işaret ederek tarih de verdi. Erken seçim kararı için muhalefet milletvekillerinin Meclis'te çoğunluğu olmadığına dikkat çekti. Özel "Böyle devam edeceklerse kesinlikle ve kesinlikle erken seçim kaçınılmaz olur" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YEREL SEÇİMDEN SONRA KAPATTIĞI KAPIYI ARALADI

    Özgür Özel, ''Bence beş yıl tamamlanmaz. 2 buçuk yılda bir erken seçim olur. Bugünden bir buçuk yıl sonrası bir erken seçim olası görüyorum. İstiyor muyum? Vallahi gelecek hafta olsun istiyorum. Gelecek ay olsun istiyorum erken seçim.'' ifadelerini kullandı.

    Özelden erken seçimde U DÖNÜŞÜ mü

    Yerel seçim sonrası erken seçime kapıları kapatmıştı. Ancak CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu kez, bir buçuk yıl sonra bir erken seçim beklediğini söyledi;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Toplumun yarıya yakınının bir erken seçim talebi var. Bu talebi seslendirmeye devam ederiz. Böyle devam edeceklerse kesinlikle ve kesinlikle erken seçim kaçınılmaz olur.'' dedi.

    Özel, Meclis aritmetiğine bakıldığında erken seçim kararını muhalefetin değil iktidarın vereceğini vurguladı;

    ''Erken seçim yapılabilmesi için 360 milletvekilinin oyuna ihtiyaç var. İktidar istemeden erken seçim teknik olarak mümkün değil. Ancak siyasi olarak da erken seçime direnebilmenin belli şartları var.''

    "BU ŞARTLAR ALTINDA NEDEN YUMUŞAYALIM?"

    Özel’in gündeminde normalleşme süreci de vardı.

    Özel, ''Millet normalleşmeden memnundur ama kimse bu şartlarda muhalefetten yumuşama beklemesin.'' şeklinde konuştu.

    ÖZEL VE KILIÇDAROĞLU YAN YANA

    Özel o açıklamaları, eski Dışişleri Bakanlarından Yaşar Yakış'ın Meclis'te cenaze töreni sonrası gazetecilerin soruları üzerine yaptı. Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cenazeye birlikte geldi ve birlikte ayrıldı. Tam da Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanları ile temas kurduğu bugünlerde iki ismin birlikte görüntü vermesi dikkat çekti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow