hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel: Esad ile görüşeceğiz

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'deki sığınmacı sorunuyla ilgili Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Şam’da görüşme gerçekleştireceğini söyledi. Özel, "Temmuz ayı içinde görüşmeyi umut ediyoruz" diye konuştu ve erken seçim tartışmalarına da değindi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sığınmacılarla ilgili Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'dan randevu isteyip istemediği sorusuna yanıt vererek “Bir mutabakatımız var, gün belirleyeceğiz. Çok yakın bir süreçte Şam ziyareti olacak. Aksilik çıkmazsa gideceğiz, görüşeceğiz. Türkiye ile Esad’ın masaya oturup, bu sorunu çözüp, Avrupa’dan da kaynağın bulunması için inanılmaz gayret sarf edeceğim. Temmuz ayı içinde görüşmenin gerçekleşmesini umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

    Bir televizyon programında konuşan Özel, erken seçim tartışmalarına da değinerek “Bana kalsa yarın karar alalım, 2 ay sonra yapalım seçimi ama benim elimde değil. 360 milletvekilim olsa ben gereğini yaparım. Biz, bir erken seçim talebini erkenden tüketirsek, günü geldiğinde bir esprisi kalmaz” dedi.

    CHP’nin cumhurbaşkanı adayının belirleneceği zaman Özel, gerekirse kendi nefsiyle de mücadele edeceğini vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow