hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özcan'dan İmam Hatip liselerine 'zıkkım' tanımı

    Özcandan İmam Hatip liselerine zıkkım tanımı
    expand

    YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'dan İmam Hatip liselerine 'zıkkım' tanımı... Özcan, meslek liselerine yönelik katsayının kaldırılmasına İmam Hatip liselerinin engel olduğunu söyledi ve "Gerekirse bu zıkkımların hepsini düz lise yapalım" dedi.

    YÖK Başkanı yine konuştu yine gündem yarattı... Bu kez sohbet ettiği ne bir Bakan ne de Meclis Başkanı'ydı. Ana muhalefet partisinin bir milletvekili ile Meclis kulisinde konuştu.
     
    Meclis'te CHP milletvekili Muharrem İnce ile yaptığı sohbet basına yansıyan Özcan, katsayının büyük bir haksızlık olduğunu ileri sürdü, kaldırmakta kararlı olduğunu belirtti.
     
    CHP'li İnce, Özcan'a, meslek liselerine uygulanan katsayı ile ilgili görüşlerini sordu. YÖK Başkanı Özcan, "Büyük haksızlık, kaldırmakta kararlıyız" dedi.
     
    Ancak meselenin İmam Hatip liselerine indirgenmesi nedeniyle çözülemediğini vurguladı.
     
    Özcan, İmam Hatip liselerini 'zıkkım' benzetmesi yaparak kaldırmayı önerdi: "Ne alan kalsın ne ağırlık. Hepsini kaldıralım."
     
    Özcan, "Ben İmam Hatip'li değilim. Çocuklarım akrabalarım da İmam Hatip'te okumuyor. 5 çocuk için 95 çocuğu cezalandırmayalım. Bu zıkkımların... İmam Hatiplerin adını değiştirebiliyorsak onu da yapalım düz lise yapalım hepsini" dedi.
     
    "Katsayı Gürüz'ün uydurması..."
     
    YÖK Başkanı, katsayının eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün uydurması olduğunu da öne sürdü, "Çocukların bir bölümünü cezalandırmak için getirilen bir düzenleme" dedi.

    Özcan, "Bu nasıl bulunmuş biliyor musunuz? Gürüz bu okulların okuduğu kitapları bir yanına almış, diğer yanına düz liselerin kitaplarını almış, demiş ki 'bunların okuduğu bölümlerin yüzde 40'ı genel, yüzde 60'ı meslek alanları ile ilgili. Meslekte olanları 4 ile çarpalım diğerlerini 6 ile' demiş. Böyle haksızlık olmaz" diye konuştu.
     
    YÖK Başkanı'na göre, yönlendirme kabiliyet ve yeteneğe göre olmalı. Özcan, İmam Hatip mezunlarının istediği her alanda yüksek öğrenim görebilmesi gerektiğini savunurken, "Babası çocuğu İmam Hatip'e kaydetmiş, biraz daha fazla dini eğitim aldı diye şu alanlara gidemezsin gibi bir sınırlama yapmaya hakkımız yok" dedi.
     
    Özcan'ın CHP'li İnce ile diyaloğu basına yansıyınca YÖK yazılı açıklama yaptı, "YÖK Başkanı ikili sohbet sırasında  bazı konularda samimi fikirlerini açıkladı" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow