hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otoyol ücretine zam iddiasına yalanlama

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    "1 Temmuz itibarıyla köprü, tünel ve otoyol geçiş ücretlerine zam iddiasıyla sosyal medyada yayılan fiyat listeleri doğru değil.” Açıklama İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 Temmuz'da memur maaş katsayısına paralel olarak kamuya ait birçok kalemde artışlar gerçekleşiyor. Sosyal medyada da tam da bu konu ile ilgili yayılan bir iddia gündemdeydi. O iddiada, 1 Temmuz itibariyle kamu özel işletme yöntemiyle yapılan köprü tünel ve otoyol geçiş ücretlerine zam yapıldığı bilgisi yer aldı.

    Otoyol ücretine zam iddiasına yalanlama

    İletişim Başkanlığı Dezenformasyon Mücadele Merkezi o iddiayı yalanladı. "Bazı sosyal medya hesaplarından, "1 temmuz itibarıyla yeni köprü, tünel ve otoyol geçiş ücretleri" iddiasıyla paylaşılan fiyat listeleri doğru değildir" denildi.

    Paylaşımların aksine, "1 Temmuz itibarıyla köprü, tünel ve otoyol geçiş ücretlerinde" herhangi bir güncelleme yapılmamıştır." vurgusu yapıldı.

    Otoyol ücretine zam iddiasına yalanlama

    İletişim Başkanlığı "15 Mayıs 2024 tarihinden itibaren uygulanan geçiş ücretleri, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde kamuoyuna açık bir şekilde yer almaktadır." vurgusu yaptı.

    Paylaşımda Karayolları Genel Müdürlüğü’nün internet sitesindeki rakamlara da yer veridi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow