ÖSYM KPSS sonuçları belli oldu! KPSS P3 puan türüyle alım yapan kurumlar hangileri?
KPSS sonuçları açıklandı. Birçok insan 'ÖSYM KPSS sonuç' şeklinde araştırmalar yapmakta. Adaylar KPSS sınav sonuçlarına göre de başvuru yapacakları kurumları araştırmaktadır. ÖSYM girişlerini e-Devlet üzerinden yapıp ÖSYM aday işlemleri sayfası aracılığıyla sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Birçok aday KPSS P3 puanıyla hangi kurumlara başvuru yapılabileceğini araştırıyor. İşte KPSS p3 puanı ile alım yapan kurumlar!
ÖSYM tarafından 'KPSS sonuç' duyurusu yapıldı. Adaylar ÖSYM'nin sitesinden KPSS sonuçlarını öğrenebilmektedir. KPSS p3 puan türüne sahip adaylar başvuru yapacakları kurumları araştırıyor. P3 KPSS sonucunda oluşan puan türlerinden biridir. P3 lisans mezunlarını ilgilendirir. Peki ama KPSS P1 puanı ile alım yapan kurumlar hangileri?
KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür.
KPSS P3 puanının hesaplanmasında;
Genel Yetenek yüzde 50,
Genel Kültür yüzde 50 ağırlığa sahiptir.
Adaylar KPSS B Grubu Lisans atamaları için 'çift' Yıllarda KPSS lisans sınavına girerek bu puanı almak zorundadırlar. 'Tek' yıllarda yapılan KPSS lisans sınavında elde edilen KPSS P3 puanı tercihlerde kullanılamamaktadır.
KPSS P3 puanının hesaplanabilmesi için adayların 'çift' yıllarda girdikleri KPSS lisans sınavında, Genel Kültür - Genel Yetenek oturumuna katılmaları ve her iki testten de ayrı ayrı en az 1 net yapmaları gerekmektedir. 1 net yapamayan adayların puanları hesaplanmayacaktır.
KPSS P3 puan türüyle alım yapan kurumlar!
* Merkezi yerleştirmeler ile gerçekleştirilen bazı kamu kurum ve kuruluşların personel kadrosu (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
* Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (Sosyoloji, Psikoloji bölümleri, İletişim fakültesi ve Endüstri Mühendisliği bölümü mezunları için)
* Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcılığı kadrosu (İletişim fakültesi mezunları için)
* Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) kadrosu (Mühendislik fakültesi, Matematik ve İstatistik bölümü mezunları için)
* Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcılığı kadrosu (Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Psikoloji, PDR ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü mezunları için)
* Gümrük ve Ticaret Bakanlığı açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Hukuk, İİBF, SBF, Mühendislik, Fen vs. fakülte mezunları için)
* İçişleri Bakanlığı (Göç İdaresi Genel Müdürlüğü) Göç Uzman Yardımcılığı kadrosu (Endüstri Mühendisliği bölümü mezunları için)
* Dışişleri Bakanlığı Uzman Yardımcılığı (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
* Orman ve Su İşleri Bakanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (Çevre, Endüstri ve Orman Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama ve Biyoloji bölümü mezunları için)
* Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Uzman Yardımcılığı kadrosu (Türk Dili ve Edebiyatı ve Sosyoloji bölümü mezunları için)
* Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alımlarına ilişkin kadrolar (Kütüphaneci, Arkeolog ve Müze Araştırmacısı kadroları için)
* Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (İletişim fakültesi ve Sosyoloji bölümü mezunları)
* Adalet Bakanlığı açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
* Milli Eğitim Bakanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (Yazılım Mühendisliği ve Psikoloji bölümü mezunları için)
* Diyanet İşleri Başkanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunları için)
* Çeşitli bakanlıklara ait açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
* Kredi Yurtlar Kurumu açıktan sözleşmeli Yurt yönetim Memuru kadrosu (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
* Posta ve Telgraf Teşkilatı açıktan sözleşmeli personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
* Türkiye Radyo Televizyon Kurumu açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
* Diyanet işleri başkanlığı açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (İlahiyat fakültesi mezunları için)
* Üniversitelerin açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
* Belediyeleri açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
* İl özel idarelerinin açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
* Üst kurulların açıktan personel alımlarına ilişkin kadrolar (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
* Kalkınma Ajanslarının Uzman kadrosu (Bir fakülte veya yüksekokuldan dört yıl eğitim alan lisans mezunları için)
* İhracatçı Birliklerinin Uzman Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF, İİBF ve Mühendislik fakülteleri mezunları için)
* Sermaye Piyasası Kurulu Bilişimci kadrosu (Mühendislik fakültesi mezunları için)
* Maliye Bakanlığı sözleşmeli çözümleyici-sistem programcısı kadrosu (Mühendislik ve İstatistik fakülteleri, Bilgisayar lisans bölümleri ve Bilgisayar ve bilişim öğretmenlikleri mezunları için)
* ÖSYM Sözleşmeli Bilişim personeli kadrosu (Mühendislik, Fen-edebiyat, Eğitim ve eğitim bilimleri fakülteleri ile Matematik, İstatistik ve Fizik bölümü mezunları için)
* Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Uzman Yardımcılığı kadrosu (Mütercim-Tercümanlık ve Çeviri bilim mezunları için)
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İstanbul, Esenler'de makas atan sürücü dehşet saçtı! Çarptığı araç takla attı: 6 yaralı
İstanbul'da 110 Milyon Euroluk Vurgun!
Türkiye’de Geçen Yıl 937 Bin Bebek Doğdu: En Popüler Bebek İsimleri Belli Oldu | Son Dakika
Türkiye Uzayda Tarih Yazıyor: Yerli Uydu ve Fırlatma Aracıyla Geleceğe Adım
Salmonella Tehlikesi: Gıda Güvenliği Hayati Önem Taşıyor