Org. Başbuğ sert çıktı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'nun emniyetini sağlayan Bayraktepe'de meydana gelen terör eylemiyle ilgili eleştiri ve iddialara sert yanıt verdi: "Terör örgütünün yaptığı eylemleri, altını çiziyorum, başarılı gibi gösterenler, tekrar ifade ediyorum, başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan kanının her damla sorumluğuna ortak olurlar."
Balıkesir'deki Astsubay Meslek Yüksekokulu "Öğrenci Alayı Sancak Tevcih Töreni"ne katılan Orgeneral Başbuğ, saat 12.40'ta kameraların karşına geçti.
Orgeneral Başbuğ, "Şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum: Bu olay, Bayraktepe'de meydana gelen olayın bölücü terör örgütü açısından adeta bir intihar saldırısıdır. Bunu açın, okuyun, öğrenin. Bayraktepe'de çarpışan askerlerimiz açısından ise, adaha önce ifade edildiği gibi bir kahramanlık destanıdır" dedi.
"Olayın hemen akabinde, her zaman olduğu gibi olayın bütün boyutlarının incelenmesi görevi Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından 2. Ordu Komutanı'na verilmiştir. İncelemenin sonuçlanmasını müteakip, kendine güveni olan tüm kurumlar gibi, ki TSK'nın kendine olan güveni tamdır, bu incelemenin sonuçlanmasını müteakip elbette kamuoyu ile paylaşılması gereken hususlar kamuoyuna bilgi olarak verilecektir" diye konuştu.
Başbuğ, bu konulara ilişkin bilgileri sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemlerin başlatıldığını belirtti.
Başbuğ, "Bu noktaya dikkat çekerim: Tüm bunlara rağmen bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri, altını çiziyorum, başarılı gibi gösterenler, akan ve akacak olan her damla kanının sorumluluğu ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. TSK bugün her zamankinden daha güçlü, kararlı, azimlidir. Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar, emin olur ki, TSK'nın gücünü, kararlılığını, azmini artırmaktan başka bir işe yaramaz" ifadesini kullandı.
Başbuğ, "Bu tip saldırılar karşısında, ki bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan, sınırlarını aşan eleştirilerdir, her ordunun vereceği cevap ve tepki bellidir ve bu husus bütün ordular için de geçerlidir. Bu açıdan son sözüm şudur: Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum" diyerek, açıklamasını sona erdirdi.
Son olarak dün Taraf gazetesi, Genelkurmay Başkanlığı'nın 17 askerin şehit olduğu Aktütün saldırısını 3.5 saat önceden bildiğini iddia etmiş; saldırı hazırlığının ise çok daha önce haber alındığını öne sürdü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Tepki çeken görüntüler! Mezar taşlarının üzerine oturup iskambil oynadılar...
İSTANBUL SU KESİNTİSİ 14 MART: Hangi ilçelerde sular kesilecek? İstanbul’da sular ne zaman gelecek?
Dakikalarca darp edildi! Dehşeti anlattı... Sokakta yürürken bu soruyla karşı karşıya kaldı: Senin ücretin ne kadar?
TÜİK araştırdı: İşte Türkiye'nin en yaşlı ve en genç 2 şehri!
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI 2025: OGM personel alımı başvuru tarihleri, şartları ve kadro dağılımı!