"Okullarda mescit açılsın" talebi
Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na okullara mescit açılması için başvuruda bulundu. Sendika, üniversitelerde cami ve mescitlerin bulunduğunu anımsatarak, "Okullarda neden olmasın?" diye sordu.
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Emrullah Aydın yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamasında zorunlu eğitimin 12 yıla çıktığını anımsatarak, "Dinen mükellef sayılan öğrencilerin, okulda kalma saatleri arttı" dedi.
Çok sayıda eğitim çalışanının okulda mescit talebiyle kendilerine başvurduğunu belirten Aydın, Anayasa ve Bakanlık genelgeleri gereği, idarecilerin ibadetlerini yapmak isteyenlere yer göstermek zorunda olduğunu söyledi.
Emrullah Aydın, yetkililere gönderilmek üzere, Türkiye genelinde okulda mescit talebi için dilekçe kampanyası başlattıklarını duyurdu.
Bakan Dinçer: "İhtiyaçları gözönüne alırız"
Eğitim Bir Sen'in okullara mescit açılması için bakanlığa verdiği dilekçeyle ilgili soruyu cevaplayan Bakan Ömer Dinçer, "Benim konudan haberim yok. Toplumda insanlar kendi ihtiyaç ve beklentilerini bize ulaştırabilirler. Bizde kendi hukuki çerçeve içerisinde bu ihtiyaç ve beklentileri gözönüne alırız, karamızı da ona göre veririz. Yani mevcut hukuki yapılar içerisinde neler yapmak mümkünse onları yapmaya herkesin hakkı olabilir" diye konuştu.
Serbest kıyafet
Okullarda sivil kıyafet uygulamasının başlamasıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Bakan Dinçer, "Önümüzdeki Eylül ayında okullar açıldıktan sonra yönetmelik uygulamaya girmiş olacak. Ama belki hatırlarsanız ben şimdiden okul yöneticilerime şayet çocuklar serbest kıyafetle gelirse geri çevirmemelerini rica ettim. Daha da önemlisi okul yöneticilerimiz belki de program çerçevesinde haftanın belirli günlerini serbest kıyafetler uygulaması yaparak çocuklarımızı bu uygulamaya alıştırabilirler. O konuda çok katı bir tavır içerisinde değiliz. Ama yönetmeliğin esas uygulamaya geçme süreci 2013-2014 eğitim yılının başlamasıyla olacak" dedi.
Bir basın mensubunun Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2013 yılında yapmayı planladığı yeni bir çalışma olup olmadığını sorması üzerine Bakan Ömer Dinçer, yeni bir durumun olmadığını ifade etti.
Ancak bazı konularda çalışmalar yürüttüklerini belirten Bakan Dinçer, yaptıkları bütün çalışmaların modern dünya ile aralarındaki mesafeyi kapatmaya yönelik olduğunu dile getirdi.
Dünyanın özellikle 1980’li yıllardan sonra çok hızla değiştiğini kaydeden Bakan Dinçer, "Türkiye’nin bu değişime ayak uydurma konusunda biraz gecikmiş olması aramızda çok ciddi bir stratejik açıklık meydana getirmişti. Aynı zamanda ekonomide, sosyal alanda, siyaset alanında olduğu gibi teknoloji ve eğitim alanında da söz konusuydu. Biz eğitim alanında bu mesafeyi kapatmak üzere çaba sarf ediyoruz. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda bunu tamamlayacak türden çalışmalar olacak" diyerek şöyle devam etti:
"Özetle söylemek gerekirse, mesela bizim orta öğretim programlarımız eğitimde başarılı olan oldukça, üst düzey seviyelerde performans gösteren uluslarla karşılaştırırıldığında bir takım sorunları içeriyor. O yüzden biz orta öğretimin yeniden yapılandırılması, mesleki eğitimin gözden geçirilmesi gibi konular üzerinde çalışıyoruz. Buna ek olarak şunu da söylemem gerekir, SBS imtihatının 2013-2014 yılından itibaren kaldırmayı düşündüğümüzü ifade etmiştik. Onun kaldırılmasıyla birlikte orta öğretim nasıl etkileneceğini de gözönüne alacağız. Yani orta öğretim, lise türlerimiz, lise programlarımız, SBS imtihanını kaldırılması, dersanelerle durumun gözden geçirilmesi gibi bir bütünlük içerisinde ele aldığımız çalışmalarımız var."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü