hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğretmenlere mülakat yerine akademi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yakın zamanda Meclis’e sunulması planlanan yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken maddeler yer alıyor. Onlardan biri, Milli Eğitim Akademileri’nin kurulması. Öğretmen adayları, artık üniversiteden mezun olduktan sonra KPSS puanıyla Milli Eğitim Akademisi'ne girecek. Burada gördüğü 1 yıllık eğitimi başarıyla tamamlarsa atanabilecek. Böylece, öğretmen atamalarında artık mülakat kaldırılmış olacak. Detaylar Nisan Korkmaz'ın özel haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğretmen atamalarında mülakat sistemi kalkacak. Artık öğretmen adaylarının atamaları, Milli Eğitim Akademileri'nden gerekli eğitimleri aldıktan sonra yapılacak.

    Yakın zamanda Meclis’e sunulması planlanan yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken maddeler yer alıyor. Onlardan biri de Milli Eğitim Akademileri’nin kurulması. Son yıllarda çok tartışılan mülakatlar kalkacak; öğretmen adayları artık üniversiteden mezun olduktan sonra KPSS puanıyla Milli Eğitim Akademisi'ne girecek. Burada gördüğü 1 yıllık eğitimi başarıyla tamamlarsa atanabilecek.

    Öğretmenlere mülakat yerine akademi

    CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre akademide 4 dönemlik bir eğitim öngörülüyor. Ancak eğitim fakültelerinden gelen adaylar 3 dönem eğitim görecek. 1 dönem en az 10 hafta olacak. Bu kapsamda yaklaşık 20 ilde Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Eğitim Merkezleri kurulması planlanıyor.

    Öğretmen adayları, üniversiteden mezun olduktan sonra KPSS puanıyla akademiye girecek. Akademi kontenjanı her yıl değişecek. Atama yapılacak öğretmen kadar aday, KPSS puan üstünlüğüne göre akademiye çağrılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğretmenlere mülakat yerine akademi

    Akademide teorik ve uygulamalı eğitimden geçen adaylar, başarılı oldukları takdirde atamaları gerçekleşecek. Başarılı olamayan aday atanamayacak ve sonraki sene yine KPSS puanı ile akademiye başvuru yapması gerekecek.

    Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken bir diğer madde de çok tartışılan Kariyer Basamakları Sınavı ile ilgili. Yeni taslakta, uzman öğretmenlik için 10 yıl, başöğretmenlik için ise 20 yıl şartı devam. Ancak Kariyer Basamakları Sınavı artık olmayacak. Onun yerine öğretmenler, tıpkı adaylar gibi Milli Eğitim Akademisi'nde eğitim alacaklar. Ve bu eğitimi başarıyla tamamlayan öğretmenler uzman ve başöğretmenlik unvanlarını alabilecekler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow