hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrenci indirimine 30 yaş sınırı geldi

    KAYNAKCNN TÜRK

    İstanbul ulaşımında yeni dönem başlıyor. İstanbul kart yönetmeliğinde öğrenci tanımının değişmesi talep edildi. Alınan yeni kararla 30 yaşından gün almış öğrencilerin yarı yarıya olan indirim oranı, yüzde 10'a düşürüldü. Detaylar CNN TÜRK Muhabiri Arife Yılmaz ve Kameraman Alper Öztürk aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbulkart’ta öğrenci indirimine 30 yaş sınırı getirildi. Karara 30 yaş üstü öğrenciler tepki gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisi temmuz ayı üçüncü oturumunda, Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün İstanbulkart yönetmeliği öğrenci tanımının değiştirilmesi talebi görüştü. Görüşmelerin ardından teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

    Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'nun müşterek raporuna göre, lise öğrenimini bitirdiği halde üniversite sınavına girip herhangi bir üniversiteye yerleşmeyen ya da tercih yapamayan kişiler 1 yıl süre ile öğrenci sayılacak. 30 yaşından gün almış öğrencilere ise UKOME kararı ile belirlenen tam İstanbulkart, aylık tam mavi kart ve tam aktarma bedellerinin yüzde 10 oranı kadar indirim uygulanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow