hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğle namazı saatleri 20 Mart: Ankara, İstanbul öğle namazı saatleri

    Öğle namazı saatleri 20 Mart: Ankara, İstanbul öğle namazı saatleri
    expand

    20 Mart öğle namazı saatleri CNN TÜRK namaz saatleri sayfasında… Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Cami ve mescitler bugün kapalı olacak. Bununla birlikte vatandaşlara evde öğle namazı kılmaları tavsiye edildi. Peki, öğle namazı ne zaman kılınacak? İşte, merak edilen öğle namaz saatleri…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Corana virüsü salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında cami ve mescitler bugün kapalı tutuluyor. Bunun yerine vatandaşlara evde öğle namazı kılmaları tavsiye ediliyor. Peki, öğle namazı ne zaman saat kaçta kılınacak? İşte, CNN TÜRK il il öğle namazı saatleri sayfası…

    ÖĞLE NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

    KAÇ VAKİT NAMAZ VARDIR?

    İslam’ın beş temel esasından biri olan namaz, günün belli zaman dilimleri içerisinde yerine getirilmesi gereken bir farzdır. Vakit, namazın şartlarından birisidir ve edasının farz olmasının sebebidir. Kur’an’da, “Şüphesiz namaz, mü’minlere belli vakitlerde eda edilmek üzere farz kılındı” (Nisa 4/104) buyurulmaktadır. Belirli şartları taşıyan Müslümanlara günde beş vakit namazın farziyeti Kitap, sünnet ve icma ile sabittir. Beş vakit namazın eda edileceği vakitlere ve ne şekilde eda edileceğine Kur’an-ı Kerim’in bir kısım ayetlerinde mücmel olarak işaret olunmuş, bu işaretler Hz. Peygamber (s.a.s.)’in sözlü ve fiili sünnetiyle açıklık kazanmıştır. Bilindiği üzere Kur’an-ı Kerim’deki mücmel emir ve hükümleri açıklama yetkisi, onu insanlara tebliğle görevli olan Hz. Peygamber (s.a.s.)’e aittir. O, namazı bizzat kılarak ve Müslümanlara imam olup kıldırarak nasıl kılınacağını öğrettiği gibi bunların vakitlerini de göstermiştir. Gerek kılınış şekli, gerek vakitleri ile ilgili bu uygulama ameli tevatür olarak günümüze kadar devam etmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cebrail, Hz. Peygamber’e gelerek namazı bir defa ilk vakitlerinde, bir defa da son vakitlerinde kıldırarak namazın vakitlerini göstermiş, Hz. Peygamber (s.a.s.) de bunları ashabına bildirimiştir (Buhari, Mevakit, 1, Tirmizi, Salat, 1). Asr-ı saadetten günümüze kadar da, Hz. Peygamber (s.a.s.)’in gösterdiği gibi beş vakit olarak kılınmıştır. Diğer taraftan, namazla ilgili Kur’an ayetleri bir bütün olarak ele alındığında, namazın beş vakit olduğu açıkça anlaşılır (Bakara 2/238; İsra 17/78; Rum 30/17-18).

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow