hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "O sözü söyleyenler nekrofillerdir!"

    O sözü söyleyenler nekrofillerdir
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul 4. Olağan Kongresi'nde konuştu. Erdoğan Uludere olayının uluslararası bir karalama kampanyasına dönüştüğünü iddia ederek, BDP'lileri eleştirdi ve "Bu emri hangi hayvan verdi diyenler nekrofillerdir, yani ölü sevicilerdir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TT Arena'da düzenlenen AK Parti 4. Olağan İstanbul İl Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, terör örgütüyle yapılan mücadeleye işaret ederek, "Biz terör örgütüne karşı siper olurken, biz mafyayla, çeteyle, cuntayla çarpışırken, biz Kürt kardeşlerimizle helalleşirken, bize çelme takmaya çalışanlar, şimdi ne olduysa birden insan sevgisini hatırladılar. 30 yıldır gençlerin ölümüne sessiz kalanlar, bugün adeta vicdanı keşfettiler. Biz, 'analar ağlamasın' dediğimizde, 'tabi ki analar ağlayacak' diyen zihniyet, bugün sanki başına taş düşmüş gibi anaların gözyaşını hatırladı" dedi.

    Muhatabının millet olduğunu ve millete seslendiğini söyleyen Erdoğan, şunları ifade etti: "Uludere olayı üzerinden, Türkiye'de bir istismar siyaseti, bir istismar kampanyası yürütülüyor. Şunu da buradan açık açık söylüyorum. Uludere üzerinden yürütülen kampanya, sadece ulusal değil, uluslararası bir karalama kampanyasıdır. Bu uluslararası karalama, uluslararası istismar kampanyasının içinde, PKK terör örgütü var, BDP var, CHP var, bir de belli medya kuruluşları var. Uludere'de hepimizi üzen bir hata yapılmıştır. Bakın, olay sınırımızın dışında olduğu halde, bu kişiler terör bölgesinde bulundukları ve yasal olmayan bir iş yaptıkları halde, hataen vurulan bu insanlar konusunda devlet yapması gereken neyse hepsini yapmaktadır. Bugüne kadar sıkıntılarına çare olmak üzere girişimler yapıldı, aileler en üst düzeyde ziyaret edildi."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ziyarete eşinin, kızının ve ilgili bakanın eşinin de gittiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, "Yasal tazminatın dışında hesaplarına tazminat ödendi. Mesele orada bırakılmadı. Birileri anlamak istemiyor, görmek istemiyor ama Uludere konusunda adli, idari soruşturma başlatıldı, onlar da şu anda devam ediyor. Mesele kapanmış değil, meselenin üzeri örtülmüş değil, vicdansızca, insafsızca, cahilce yazdıkları gibi, söyledikleri gibi tazminat ödenip kapatılmış değil" şeklinde konuştu.

    BDP'li Hasip Kaplan'ın Meclis'te söylediği sözleri de hatırlatan Erdoğan, " 'o emri hangi hayvan verdi' diyenler, o olayın ardından zil takıp oynayanlar, "savaşta olur böyle şeyler" diyenler nekrofillerdir. Yani ölüsevicilerdir. Bu kadar ağır konuşuyorum. Çünkü bunlar sadece ve sadece ölümler üzerinden siyaset üretebilirler" dedi.

    "Bunları tasmalarından biz kurtardık"

    Başbakan, bir kısım medyayı da hedef aldı. "Bir de akbabalar, medyada ölüler üzerinden kampanya yürütenler var. Daha düne kadar birilerinin karşısında 'hazır ol’a geçip aldığınız emir doğrultusunda köşe yazıyordunuz. Bunları tasmalarından biz kurtardık. Ama düne kadar tasmaları ulusaldı, şimdi tasmaları uluslararası” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow