Nusaybin’de hendek kapatmaya giden polislere bombalı tuzak: 2 polis yaralandı

Mardin'in Nusaybin İlçesi’nde sokaklara kazılan hendekleri iş makinasıyla kapatmaya çalışan polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıkarken, PKK’lıların sokağın girişindeki hendeğe koyduğu bombayı patlatması sonucu iş makinasında bulunan 2 polis memuru yaralandı. Diyarbakır'da ise gece yarısı çıkan hendek çatışmasında bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Nusaybin’in Abdulkadir Paşa Mahallesi Kanarya Bulvarı ve birçok sokakta PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’liler tarafından kazılan hendekler yüzünden 20 gündür polis ve vatandaşlar araçlarıyla sokağa giremiyordu. Kanarya Bulvarı üzerindeki hendeklerin kapatılması amacıyla bugün saat 05.20’de Polis Özel Harekat Timleri eşliğinde sokaklardaki hendekleri kapatmaya çalışan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait zırhlı polis kepçesine, sokak aralarından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Özel Harekat polislerinin de karşılık vermesiyle çıkan çatışma bir süre devam etti.
Hendekteki bomba patlatıldı
Çatışmanın ardınan zırhlı polis kepçesinin kapatmaya çalıştığı hendeğin içine önceden tuzaklanan bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlama sonucu devrilen kepçede bulunan 2 polis memuru yaralanırken, aracın lastik parçaları yüz metre çevreye fırladı. Yaralı polisler, zırhlı polis araçlarıyla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altında alındı. Çatışmalar yer yer devam etti.
Özel Harekat polisleri ilçenin bir çok yerinde operasyon başlattı. İlçe merkezindeki diğer sokakların girişlerinde de bulunan hendeklerin içine patlayıcı düzeneklerinin döşenmiş olup olmadığıyla ilgili bomba imha ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. İlçedeki gerginlik devam ediyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi