"Nijerya’ya meteor düştü" iddiası sosyal medyanın gündemine oturdu

"Nijerya'ya meteor düştü" iddiası salgın hastalıklar, çekirge istilası ve deprem ile mücadele edilen günlerde sosyal medyayı ikiye böldü. Oldukça geniş bir çukurun açıldığı bölgede meteor iddiaları sonrası yerel kaynaklardan açıklama geldi. Peki, gerçekten Nijerya’ya meteor mu düştü? İşte sosyal medyanın tartıştığı konuyla ilgili bazı detaylar…
Nijerya’ya meteor düştüğü iddiaları üzerine gözler NASA’dan gelecek açıklamalara çevrildi. Konuyla ilgili kurumdan resmi bir açıklama gelmezken sosyal medyada gece boyu meteor iddiaları gündemden düşmedi.
NİJERYA’YA METEOR MU DÜŞTÜ?
Salgın hastalıklar, deprem, çekirge istilası ve diğer olaylar dünya gündeminde yerini almaya devam ederken gece saatlerinde Nijerya’dan gelen haber sosyal medyayı ikiye böldü. Onlarca insanın dev bir çukurun etrafında toplandığı görüntü sonrası “Nijerya’ya meteor düştü” iddiaları gündeme atıldı. Yine Nijerya resmi kaynaklarından yapılan bilgilendirmede iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.
I see many people wish this Akure incidence was a meteor. Although the conspiracy theory sounds intriguing, we thank God this wasn't the case, else we would be hearing about multiple impact zones and a lot of fatalities.
— Arakunrin Akeredolu (@RotimiAkeredolu) March 28, 2020
Kudos to the Police for managing the situation well.
Bazı sosyal medya kullanıcıları bu iddiayı desteklerken diğer kullanıcılar ise meteorun etkisinin daha fazla olacağını ve bölgede göktaşı ve benzeri maddelerin de olması gerektiğini belirtti. Öte yandan NASA’dan da konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmemesi meteor iddiaları biraz daha çürüttü.
Sosyal medyada yer alan bir başka iddia ise oluşan dev çukurun maden ocağındaki göçük nedeniyle oluştuğu yönünde oldu. Peki, meteor nedir?
METEOR NEDİR, NEDEN YANAR?
Gök taşı ya da meteorit, uzaydan Dünya yüzeyine düşen maddelerin genel adıdır. Meteorit düşen nesnenin katı bir kalıntısıdır. Bu nesne kuyruklu yıldız, asteroit veya meteordur. Bütün bunlar dış uzaydan herhangi bir gezegene veya dünyanın atmosferine girer ve genellikle de yeryüzüne ulaşamadan eriyerek atmosfere karışırlar.
Objeler dünyanın atmosferine girdiği andan itibaren sürtünme, basınç ve diğer kimyasal etkileşimlerin de sonucu olarak ısınmaya ve sonrasında bu ısıyı yaymaya başlar. Böylece meteora dönüşmüş olur ve "ateş topu" oluşturur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Samsun'daki faciada 3 kişi can verdi! İhmaller zinciri açığa çıktı
Özel'in açıklamaları gündeme oturdu! Sıra Yavaş’ta mı? Abdulkadir Selvi yazdı
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: İstanbul dahil birçok il için alarm verildi!
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yapmayanların ehliyeti iptal edilecek
Prof. Dr. Ateş'ten 'deprem' açıklaması: "250-300 yıl beklemiyoruz"