Nabi Avcı: "Osmanlıca'yı zorunlu yapmaya gerek yok"
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Osmanlıca konusunda, "Belki zorunlu yapmaya da gerek yok çünkü zaten bu derslere ciddi bir talep var" dedi.
Avcı, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının 2015 yılı bütçesi üzerinde Hükümet adına konuşma yapmak üzere elinde grafiklerin yer aldığı tablolarla kürsüye geldi.
CHP'li milletvekillerinin kendisine laf atması üzerine Avcı, "Öğrendik artık, dersimizi çalışıyoruz, her türlü güzel öneriye açığız" karşılığını verdi.
AK Parti hükümetleri döneminde özgürlükçü bir eğitim felsefesi temelinde daha esnek, sivil ve demokratik bir eğitim sistemi oluşturmak için eğitim alanının her türlü vesayetçi anlayışından, eşitlik ilkesine aykırı ve
yasakçı uygulamadan arındırıldığını belirten Avcı, bu kapsamda bir çok önemli yeniliğin altına imza atıldığını anlattı.
CNN TÜRK, Osmanlıca dersinden canlı yayın yaptı
Bakan Avcı, "Zorunlu eğitimin süresini 8 yıldan 12 yıla çıkaran eğitim reformu yine hükümetlerimiz döneminde yapılmıştır. Bu reformlar sayesinde Türkiye'de eğitimin her kademesindeki okullaşmada ve ortalama eğitim süresinde artış sağlanmıştır. Bu konudaki gelişmeler, İnsani Gelişme Raporu'ndaki İnsani
Gelişme Endeksi'nde de karşılık bulmuştur. Türkiye'de ortalama eğitim görme süresi 2000'li yılların başında 5,5 yıl iken 2013 yılında 8 yıla yaklaşmıştır. 7,6 yıl" dedi.
Türkiye'de 10 yıldan beri sosyal bilimler liselerinde Osmanlıca'nın zorunlu ders olarak zaten okutulduğunu hatırlatan Avcı, eski Milli Eğitim Bakanları Hüseyin Çelik, Nimet Baş ve Ömer Dinçer'e teşekkür etti.
CHP'li vekil o pankartı asınca AK Partili kadın vekil kürsüye koştu
Avcı, "Oradan aldığımız birikim, deneyim, uygulamalardan çıkardığımız örneklemeler üzerinden Şura'da bunun yaygınlaştırılması konusunda, komisyonda bütün okullara, bütün ortaöğretim okullarına yaygınlaştırılması için bir tavsiye kararı önerisi geldi. Genel Kurulda bu, özellikle nitelikli öğretmen temininde karşılaşılabilecek sorunları göz önüne alarak şimdilik Anadolu imam-hatip liselerinde zorunlu olsun, diğerlerinde bir süre daha seçmeli devam etsin, gerekli altyapı sağlandıktan sonra oralarda da… Belki zorunlu yapmaya da gerek yok çünkü zaten bu derslere ciddi bir talep var. Ayrıca bizim halk eğitim merkezlerinde açtığımız kurslar var. Buralardaki Osmanlıca, Osmanlı Türkçesi kursu gören, sertifika alan vatandaşlarımızın sayısı da 175 bin bu sene itibarıyla" dedi.
Ünlülerin çılgın sigorta harcamaları
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü