Muharrem İnce, Ahmet Taner Kışlalı Parkı'nın açılışını yapacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli'de 25 dönüm alan üzerine kurduğu Ahmet Taner Kışlalı Parkı'nın açılışını, 27 Mayıs Pazar günü CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce yapacak. Törene, Kışlalı'nın eşi ve kızları da katılacak.
1999 yılında bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren siyasetçi ve yazar Ahmet Taner Kışlalı'nın adı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çiğli’de 25 dönüm alan üzerine kurduğu parkta yaşatılacak. Ahmet Taner Kışlalı'nın adı verilen parkın, 27 Mayıs Pazar günü saat 19.00’da CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin de katılacağı törenle hizmete gireceği açıklandı. Törene, Kışlanı'nın eşi Nilüfer Kışlalı ile kızları Nilhan Nur Kışlalı ve Dolunay Kışlalı da katılacak.
Muharrem İnce, 'Böldürmeyeceğim' dediği Cerrahpaşa'yı ziyaret etti
'392 ağaç, binlerce çiçek'
Sadece Çiğli’nin değil, kentin tamamı için önemli bir çekim merkezi olacağı belirtilen Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nın 11 bin metrekaresi yeşil alan olarak düzenlendi.
Parkta, seyir terasları ve açık fitness alanları oluşturuldu. Ayrıca yeni nesil çocuk oyun alanları ile dinlenme ve toplanma mekanları hazırlandı.
3 bin 500 metrekare çim alan düzenlenen parka toplam 392 ağaç dikildi. Ahmet Taner Kışlalı'nın eşi Nilüfer Kışlalı’nın yazdığı bir mektuptan yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, parkta merhum gazetecinin en sevdiği ağaç olan "katalpa"ya da yer verdi. Kışlalı’nın 1997 Eylül’ünde evinin önüne diktiği katalpa ağacının aynısı, kendi adını taşıyan ve Ocak sonunda açılacak parkın en özel köşesine yerleştirildi.
Oya, kırmızı yapraklı süs eriği ve akasya ağaçları, çiçekleri ve yaprak dokusuyla parka ayrı bir renk verdi.
Çınar yapraklı akçaağaç, melez servi, mavi servi, grevilya, fıstık çamı ve Londra çamı türlerindeki ağaçlar ile çiçekli çalı grubundan güzellik çalısı, bahar dalı, ağaç hatmi, beyaz zakkum, gül türleri, kokusuyla ünlü lavanta, biberiye, defne ve Arap yasemini türlerindeki çalı grupları da parkı şimdiden çekim merkezi haline getirdi.
SON DAKİKA
-
15. 37
Türkiye-Irak arasındaki 5. güvenlik zirvesi Antalya’da yapıldı: Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın toplantıya katıldı
-
15. 33
Türkiye'nin ilk iklim kanunu yolda: Her ilde koordinasyon merkezi kurulacak
-
15. 22
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: ‘Savunma hakkının kısıtlandığı’ yönündeki değerlendirmeler gerçek dışıdır
-
15. 01
Rusya Ukrayna'yı balistik füzeyle vurdu: 31 ölü
-
14. 52
Suriye'nin kuzeyindeki siviller köylerine dönmeye başladı
-
14. 46
TRUMP YİNE GERİ ADIM ATTI! Çin'den gelen teknoloji ürünlerine vergi muafiyeti
EN ÇOK OKUNANLAR
Beşiktaş’ta kafede çıkan yangın söndürüldü
Kazada Arabaları Takla Attı! Yürek Burkan An: Yaralılar El Ele Umutla Bekledi
Avcılar'da maç sonrası kavga: Stadyumun cam kapısını kırdılar
Taksim’de gece kulübüne 'Haraç' saldırısı; silah sesini torpil sesiyle gizlediler
İran’ın Savunma Teknolojisi Hırsızlığı Endişesi: Türk Firmalarına Kritik Uyarı