hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MSB'den Yunan Savunma Bakanı'na tepki!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın Kıbrıs Türkleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri hakkındaki sözlerine sert tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Dendias'ın Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokmak suretiyle siyasi kariyer çabaları sonuç vermeyecektir" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YUNAN SAVUNMA BAKANI TÜRK ORDUSUNU HEDEF ALMIŞTI

    Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın Kıbrıs Türkleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri hakkındaki sözlerine sert tepki gösterdi. Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, Güney Kıbrıs’a yönelik gerçekleştirdiği resmi ziyarette Türk ordusunu "işgalci güç" olarak tanımlamış, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünü ise "Kıbrıslı Türklerin utanç şenlikleri" olarak nitelendirmişti.

    MSBden Yunan Savunma Bakanına tepki

    "DENDİAS'IN AÇIKLAMASI DÜZEYSİZ, YALAN, İFTİRA DOLU"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MSBden Yunan Savunma Bakanına tepki

    O açıklamaya Milli Savunma Bakanlığı yazılı açıklama ile yanıt verdi. "Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın, Kıbrıs Türklerini ve kahraman Türk ordusunu hedef alan düzeysiz, yalan ve iftira dolu açıklamasını şiddetle kınıyoruz" denildi. "Sayın Dendias'ın, Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokmak suretiyle siyasi kariyer yapma çabaları sonuç vermeyecektir" vurgusu yapıldı.

    Açıklamada, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan garantörlük hakkını kullandığı vurgulandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 1963 - 1974 yılları arasında Rum tarafından zulme maruz bırakılan Kıbrıs Türk halkını bir soykırım girişiminden kurtardığı kaydedildi.

    Mehmetçiğin, dün ve bugün olduğu gibi yarın da Kıbrıs'ta barış ve huzurun teminatı olacağının altı çizilen açıklamada, Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın Türkiye ile Yunanistan arasında devam eden yapıcı ilişkileri baltalamaktan vazgeçmesi gerektiği belirtildi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow