hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Motor kapağı düşen THY uçağından acil iniş

    Motor kapağı düşen THY uçağından acil iniş
    expand

    Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul- Kahire seferini yapan yolcu uçağı, kalkış sırasında motor kapağının düşmesi üzerine geri dönerek Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı.

    Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, THY'nin İstanbul-Kahire seferini yapan TK 1144 sefer sayılı uçağı saat 11.32'de 103 yolcu ve 7 mürettebatı ile Atatürk Havalimanı'nın 18-36 pistine paralel olarak yapılan yeni pistinden havalanacağı sırada sol motoru üstündeki büyük parça koptu.

    "Muş" uçağı kalkışına devam ederken bu sırada arkadan gelen ve kalkışa hazırlanan başka bir uçağın pilotu, önünden kalkan uçağın motor kapağının düştüğünü fark ederek durumu uçuş kulesine bildirdi.

    Kahire'ye giden uçağın pilotuna durumun bildirilmesi üzerine uçak geri dönerek saat 11.55'te Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı. Bunun üzerine kule, uçağın kalktığı yeni pisti iniş ve kalkışa kapattı.

    DHMİ görevlileri, pist üzerinde yaptıkları araştırmada düşen parçayı buldu. Başka parça olabileceği ihtimali üzerine yapılan ve yaklaşık 20 dakika süren temizlikten sonra pist tekrar uçuşa açıldı.

    Uçak bakım için hangara götürüldü.

    Yolcular ise başka bir uçakla Kahire'ye gönderilecek.

    Yolcular anlattı

    Uçak yolcularından Fatih Gündağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kalkış esnasında arkadaşının uçağın camından motordan bir parçanın koptuğunu gördüğünü ve durumu kabin ekibine bildirdiklerini söyledi. Gündağ, yapılan anonsun ardından alana geri döndüklerini, yolcular arasında panik yaşanmadığını kaydetti.

    Yolculardan Cüneyt Balıkçıoğlu da uçakta teknik bir arıza yaşandığı ve her şeyin kontrol altında olduğunun anons edildiğini belirterek, bunun ardından uçağın alana geri döndüğünü söyledi.

    THY yetkilileri, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow