Moda endüstrisinde peluş kumaş kullanımıyla hayvanların yaşam hakkına dikkat çekiliyor
Küresel salgın ve iklim krizinin sürdürülebilirliğe ilişkin yarattığı farkındalık, tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarına da yansıdı. Tüketiciler sürdürülebilirliği daha fazla önemserken, işletmeler de sürdürülebilir üretim modeliyle iklim değişikliğiyle mücadelede yerini aldı. Moda endüstrisi de hem iklim kriziyle mücadele hem de hayvanların yaşam hakkına destek olmak amacıyla organik kumaşlardan elde edilen pelüş kullanımına daha fazla yer açmaya başladı.
Küresel salgının yanı sıra giderek etkisini artıran iklim krizi, tüketicilerin sürdürülebilirliğe yönelik farkındalığını artırırken şirketlerin ajandasına da sürdürülebilirlik maddesini ekledi. Sürdürülebilir üretimin gıdadan kırtasiyeye, mobilyadan tekstile kadar çok sayıda sektörü etkisi altına aldığını belirten Kolunsağ Muflon Pazarlama Müdürü Ahmet İhsan Kolunsağ ise “89 yıldır konfeksiyon, ayakkabı, otomotiv, kırtasiye, oyuncak, ev tekstili ve aksesuar gibi çok sayıda alanda kullanılan mufton üretimi gerçekleştiren bir şirket olarak sürdürülebilir üretim felsefemizle iklim değişikliğiyle mücadeleyi destekliyoruz. Organik kumaştan mufton üretimimizle sürdürülebilirlik kadar insan sağlığını da odağımıza alıyoruz. Üretimde hayvan derisi yerine sürdürülebilir malzemeler kullanarak doğadaki tüm canlılar gibi hayvanların da yaşam hakkının savunuculuğunu üstleniyoruz. Ulusal ve uluslararası fuarlarda da peluş zürafa maskotuyla hayvanların yaşam hakkına dikkat çekiyoruz. 21-23 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı’nda da zürafa maskotumuzla sürdürülebilir üretime dikkat çekeceğiz” dedi.
DÜNYANIN İLK YANMAZ PELUŞ KUMAŞINI ÜRETTİ
Gerçekleştirdikleri teknoloji yatırımlarıyla üretime sürdürülebilir ve verimli bir yapı kazandırdıklarını kaydeden Ahmet İhsan Kolunsağ, “İç piyasada ülkemizin öne çıkan ayakkabı ve tekstil markalarının tedarikçisi olarak faaliyet gösteriyoruz. Yıllık ortalama 2 milyon 700 bin metrelik üretimimizle ülkemizin ortalama 6 milyon metrelik mufton ihtiyacının yarısına yakınını karşılıyoruz. Avrupa’dan Balkanlar’a Rusya’dan Ortadoğu’ya uzanan geniş bir coğrafyaya ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Dünyanın ilk yanmaz peluş, yüzde 100 cotton (pamuk) sertifikalı, Dünya’nın ilk yüzde 100 yün woolmark (yün) sertifikalı high pile kumaş üreticisi olarak Kuzey Avrupa, Kuzey Afrika ve Kafkas ülkelerinde lider bir marka olma yolunda hızla ilerliyoruz. Mevcut üretim kapasitemize paralel olarak ihracatımızı da artırarak ülke ekonomisine sunduğumuz katma değeri ileri seviyelere ulaştırmayı hedefliyoruz” diye belirtti.
MODA ENDÜSTRİSİNDE PELUŞ KUMAŞ KULLANIMI ARTIYOR
Elyaflarla harmanlanan peluş kumaşların tekstilden oyuncağa, hediyelik eşyadan aksesuar çeşitlerine kadar oldukça geniş bir kullanım alanı olduğunu söyleyen Ahmet İhsan Kolunsağ, “Sektördeki köklü deneyimimizle ülkemizin ve dünyanın saygın moda kuruluşlarının peluş kumaş tedarikçisi haline geldik. İleri teknolojilerimizle moda endüstrisinin farklı desen ve renk taleplerini de karşılıyoruz. Moda endüstrisinde sürdürülebilirliğe ilişkin oluşan farkındalık peluş kumaş kullanımını yaygınlaştırdı. Yüzlerce desen seçeneğimizle giyimden ayakkabı ve aksesuara kadar çok sayıda üründe peluş kumaş kullanımını yaygınlaştırıyoruz” diye ekledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Antalya sele teslim! 236 kişi mahsur kaldı: AFAD ekipleri sahaya indi!
Son dakika | İstanbul'a kar yağacak mı? Meteoroloji tarih verip açıkladı!
Diyarbakır’da 3 ayrı noktada zincirleme kaza: 21 yaralı
Aydınlı çift, bebeklerine Honda adını verdi: Hayalim gerçek oldu
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2024: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)