Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ilahiyat mezunları için yeni düzenleme
Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay'ın "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanamazlar" kararı verdiği ilahiyat mezunlarının, "Osmanlı Türkçesi" öğretmeni olmasının önünü açtı. Yayımlanan yeni tebliğe göre, "İyi insan ve iyi vatandaş' yetiştirmek" amacıyla müfredata konulan "Değerler Eğitimi"ni ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri verecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, "Değerler" alanındaki derslerin tümüne Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin girmesine olanak sağlayan bir değişikliğe imza attı. İlahiyat Fakültesi mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanmasına olanak sağlayan düzenlemeyi Danıştay’ın kararıyla yürürlükten kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlik alanlarına, atama ve ders okutma esaslarına ilişkin değişiklik Kasım ayı Tebliğler Dergisi’nde yayımlandı.
İlahiyat mezunlarına şok: MEB öğretmenliğe atanabilecekler listesinden çıkardı
'Değerler Eğitimi'ni Din öğretmenleri verecek
Birgün gazetesinin haberine göre, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alan dersleriyle ilgili yeni düzenlemeleri içeren değişiklikle, “Değerler” alanındaki tüm derslere Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri girebilecek. Yeni yönetmelikle ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe ve Tarih öğretmenlerinin girdiği “Osmanlı Türkçesi” dersi de İlahiyat Fakültesi, Uluslararası İslam ve Din Bilimleri ve Dini İlimler Fakültesi ile İslami İlimler Fakültesi mezunlarınca verilebilecek. "Değerler Eğitimi", öğrencilerin, “İyi insan ve iyi vatandaş” olmalarını sağlamak ile “Kültürel devamlılığı sağlamak” amacıyla müfredata konulmuştu.
Din dersi kitabında evlilik önerisi: Kocaya itaat ibadettir
Osmanlı Türkçesi dersini ilahiyatçılar verecek
MEB’in, Diyanet İşleri Başkanlığı’yla imzaladığı protokol çerçevesinde 2017-2018 eğitim yılı başında tanıttığı ve tüm derslerin içinde konu olarak yer verdiği "Değerler Eğitimi" derslerinin tümünü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri verebilecek.
İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden Fen Bilgisi dersine, Müzik dersinden Matematik dersine kadar 15 temel ders içine yerleştirilen "Değerler Eğitimi"ne yönelik yapılan değişiklik Tebliğler Dergisi’nde yayımlanmasının ardından uygulamaya girdi. Uygulama, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmen atamaları bölümünden İlahiyat Fakültesi’nin çıkarılmasına rağmen hayata geçirildi. MEB’in, “Öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esasları” çizelgesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin okutacağı dersler arasında “Osmanlı Türkçesi” ve “Değerler alanındaki dersler” sıralandı. Böylece, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri ve Türkçe öğretmenlerinin yanı sıra Tarih öğretmenlerinin girdiği Osmanlı Türkçesi derslerine de din öğretmenlerinin girmesinin önü açıldı.
‘Osmanlıca adı altında din eğitimi’ eleştirisi
MEB’in amacını, “Ecdadımızın büyük kültür birikiminin yazıldığı alfabenin incelenmesi ve değerlendirilmesi hedeflenmektedir” diye açıkladığı Osmanlı Türkçesi dersleri ilk kez 2016-2017 eğitim-öğretim yılında okutulmaya başlandı. Bazı eğitim uzmanları da bu dersin verilmesine “Osmanlıca adı altında dini eğitim verilmek isteniyor” iddiasıyla karşı çıkmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
KABİNE TOPLANTISI TARİHİ VE SAATİ! Kabine Toplantısı ne zaman, YARIN MI, gündem maddeleri neler? KRİTİK TOPLANTIDA GÜNDEM ASGARİ ÜCRET!
100 Binde 1 Görülüyor: Doktorlar Ameliyatta 'Mide' Şoku!
Bu Kaçıncı? Fenomenin 'Estetik' Ölümü Sonrası Aynı Soru Gündemde: Her Estetik Güvenli Mi?
Estetik ameliyatı sonrası hayatını kaybetmişti... Fenomen Neşe Özkan'ın acılı eşinden flaş açıklama
Antalya sele teslim! 236 kişi mahsur kaldı: AFAD ekipleri sahaya indi!