hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Miçotakis Türkiye'ye geliyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis yarın Türkiye'ye geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk ismi Külliye'de ağırlayacak. Peki kritik görüşmede masada hangi başlıklar olacak? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye ve Yunanistan, anlaşmazlıkları bertaraf edip ilişkilerde yeni bir köprü kuracak mı? Bu sorunun yanıtı için gözler Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Ankara'ya yapacağı ziyarete çevrildi.

    Ankara-Atina hattında ilk yakın temas 6 Şubat depremlerinin ardından sağlandı. Tarihler 7 Aralık'ı gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan Atina'ya gitti. İade-i ziyaret için Miçotakis 13 Mayıs'ta Ankara'da olacak.

    Miçotakis Türkiyeye geliyor

    Erdoğan, konuk ismi Külliye'de ağırlayacak. Peki kritik görüşmede masada hangi başlıklar olacak?

    Türkiye ve Yunanistan birçok konuda anlaşmazlık içinde. Kıta sahanlığının nerede başlayıp bittiği, enerji kaynakları, Ege Denizi üzerindeki uçuşlar, Kıbrıs adası, o başlıklardan birkaçı. Yunanistan, Türkiye'nin tepkisine rağmen Ege'de deniz parkı projesinde de ısrarcı.

    Buna karşın ajanda da pozitif başlıklar da var. Görüşmelerde, ulaştırma, bilim, teknoloji, tarım, turizm, sağlık gibi çeşitli alanlardaki iş birliğinin geliştirilmesine dönük adımlar ele alınacak.

    6 milyar dolara yaklaşan ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılmasına dönük atılabilecek adımlar masaya yatırılacak. Ankara'da ortak iş konseyi mekanizmasının kurulması ve iş insanlarının bir araya getirilmesi de hedefleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Miçotakis Türkiyeye geliyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aralık ayındaki ziyaretinde çeşitli alanlarda imzalanan toplam 15 anlaşmaya ilave olarak Miçotakis'in ziyareti sırasında sağlık ve tıp bilimleri ile afet ve acil durum yönetimi konularında da anlaşmalar imzalanması gündemde.

    Terörle mücadele iş birliği, düzensiz göçle ortak mücadele, İsrail-Filistin çatışması başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmelerle ilgili Türkiye tarafından görüşlerin aktarılması öngörülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow