Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefonundaki şifreler Apple’dan istenecek

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a gerçekleştirilen suikastın faili Mevlüt Mert Altıntaş'ın telefonundaki şifrelerin kırılması için polis harekete geçti. Saldırganın iPhone modeli telefonundaki şifreleri kırmak için harekete geçen yetkililer Apple ile iletişime geçecek. Apple'in ürettiği cihazlarda bulunan iCloud hesabının şifresinin kırılması için şirkete yazılacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre Apple, telefonun iCloud hesabının şifresinin verdiği taktirde soruşturmada gelişme yaşanacağı, Altıntaş'ın bağlantılarına ulaşılacağı ifade ediliyor. Altıntaş'ın iCloud hesabının verilmesiyle mail hesabı, sosyal medya hesapları ve farklı hesaplarına ulaşarak suikastın detayları aydınlatılacak.
FBI'a vermemişti
Daha önce ABD'de San Bernardino'da bir engelli merkezinde maskeli üç saldırgan tarafından yapılan saldırıyı soruşturan FBI, 14 kişiyi uzun namlulu silahla öldüren saldırgan Syed Rizwan Farook'un iPhone 5C telefonunun şifresini istemişti. Ancak Apple, "Kişisel verilerin korunmasına önem veriyoruz" şeklindeki bir açıklamayla bu talebi geri çevirmişti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ece'nin ölümünde soru işaretleri: Paylaşımlardaki rakamların sırrı ne? Babanın korkunç şüphesi! Ormandan biri mi götürüp geri getirdi?
Öldürülen Sevcan'ın babası, evliliğine izin vermediği için kızıyla 3 ay küs kalmış
SON DAKİKA... Meteoroloji'den yeni uyarı geldi! DİKKAT: Soğuk havalar geri dönüyor
Randevulaşarak kavgaya giden 19 yaşındaki genç bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti
Irak'taki depremde sınır köyünde 20 evde hasar oluştu